Turgut Özal'ın Zehirlendiği Iddiaları

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddialarına ilişkin, "Bu ülkenin saygın cumhurbaşkanı ile

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürüldüğü iddialarına ilişkin, "Bu ülkenin saygın cumhurbaşkanı ile ilgili bir iddiadan bahsediyoruz. Adli Tıp Kurumumuz ve Adalet Bakanlığımız bununla alakalı sonuçları resmi bir şekilde paylaşmadığı sürece ben, bir hüküm cümlesine varmanın doğru olmayacağı kanaatindeyim" dedi.

Kayseri'de partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Yıldız, "Turgut Özal'ın vücudunda dört ayrı zehir tespit edildiği" iddiasıyla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Reklam
Reklam

Bu tür konularda son derece dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin saygın cumhurbaşkanı ile ilgili bir iddiadan bahsediyoruz. Adli Tıp Kurumumuz ve Adalet Bakanlığımız bununla alakalı sonuçları resmi bir şekilde paylaşmadığı sürece ben, bir hüküm cümlesine varmanın doğru olmayacağı kanaatindeyim. Resmi açıklamalar yapılır, hangi yönde yapılır, bunu hep birlikte izleriz. Kamuoyu ile paylaşırlar, onun üzerine hangi süreç işleyecekse o devam eder. Bunlar son derece sorumluluk isteyen konular. Üslubumuzu, ifadelerimizi, dikkatli kullanmamız gereken konular. Ben resmi açıklamaların, iddialardan daha ziyade kesin hüküm, sonuç cümlelerinin kullanıldığı ifadeleri merak ederim ve onu beklerim. Tüm kamuoyuna da bunu tavsiye ederim."

Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: