Turgutlu'da Okul Müdürlerine Süt Eğitimi Verildi

Turgutlu'da okul müdürlerine Okul Sütü Programı kapsamında eğitim verildi.

Turgutlu'da okul müdürlerine Okul Sütü Programı kapsamında eğitim verildi.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Ölmez, Turgutlu Lisesi Konferans Salonu'nda verilen eğitimde yaptığı konuşmada okul çağı döneminin çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılacağı çok önemli bir fırsat dönemi olduğunu, uygulanan programın da bunu amaçladığını belirtti.

Öğrencilere UHT süt dağıtımının yapıldığını ifade eden Ölmez, "UHT süt, sevkiyat ve depolamada soğuk zincir gerektirmemektedir. Ambalajı açılmaması koşuluyla oda sıcaklığında son tüketim tarihine kadar güvenilirliğini korur. Ambalajı açıldıktan sonra muhakkak buzdolabında muhafaza edilmeli ve kısa sürede tüketilmelidir. Sütün bozulmuş olması durumunda proteinlerin parçalanmasına bağlı olarak süt acı ve ekşi bir tat gösterebilir. Ambalaj deformasyonuna bağlı olarak ise paket üzerinde tortu oluşabilir. Bu gibi durumlarda sütün içilmemesi gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Erkan Şimşek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: