Turgutlu'daki Cami Ve Kursların Temizliği Için 20 Işçi Alınacak

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, cami ve Kur’ân kurslarının temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere üç ay süreyle 20...

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, cami ve Kur’ân kurslarının temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere üç ay süreyle 20 kişi istihdam edilecek. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde Turgutlu İlçe Müftülüğü ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Böylece camilerin ve Kur’ân kurslarının temizlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 20 kişiye istihdam imkanı sağlanacak. Bu işçiler için 2012 yılı bütçesinden 68 bin 562 bin lira ayrıldı. Bu ay çekilecek kurayla belirlenecek işçiler, cami ve kursların temizlik işlerinde 31 Aralık 2012 tarihine kadar çalışacak.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklamada, daha önce de Köylere Hizmet Götürme Birliği ile çevre düzenleme ve ıslahı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile destek hizmetleri meslek elemanı, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile çevre düzenlemesi, Manisa Orman İşletme Müdürlüğü ile ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi konularında TYÇP uygulandığı belirtildi. Bu programların devam ettiği bildirilen açıklamada, Milli Eğitim il ve ilçe müdürlükleriyle yapılan protokollerle 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren merkez ve bağlı ilçelerde üç ay süreyle okulların temizlik hizmetlerinde çalıştırılmak kaydıyla 350 kişinin istihdam edildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: