Turgutlu’dan Adilcevaz’a Gönül Köprüsü Kuruldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Özel Gündüzalp Koleji'nden bir grup öğretmen ve öğrenci, Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki kardeşleriyle...

Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki Özel Gündüzalp Koleji'nden bir grup öğretmen ve öğrenci, Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki kardeşleriyle buluştu. Daha önce Turgutlu ile kardeş şehir olan Adilcevaz'dan geçen aylarda idareci ve öğrenciler gelmişti. Aynı kapsamda bu defa Gündüzalp Koleji Müdür Yardımcısı Osman Özgül rehberliğinde öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir grup, Adilcevaz'ı ziyaret ederek kaynaşma, bölgenin tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı buldu.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Van’a giderek oradan Bitlis'e geçen Turgutlulu öğretmen ve öğrencileri misafir eden Adilcevazlılar, sevgi ve kardeşlik havasını burada da devam ettirdi. Misafirlerin şerefine düzenlenen sıra gecesine öğretmen, memur ve esnaflardan oluşan çeşitli meslek grupları, sivil toplum kuruluşları temsilci ve öğrenciler katıldı. Turgutlu’ya geldiklerinde çok sıcak karşılandıklarını belirten Adilcevazlılar, şimdi misafirlerini ağırlamanın da kendilerini çok mutlu ettiğini, Türkiye’nin iki ayrı ucunda iki ayrı yörenin insanlarının kaynaştığını, böylece ülkenin bütün insanlarının kardeş olduğunun gösterildiğini, buradaki manzaranın Türkiye’nin bir özeti olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Geziye rehberlik eden Müdür Yardımcısı Özgül ise, “Buraya geliş amacımız, toplumumuzda zaten var olan fakat zamanla unutulmaya yüz tutan, birarada yaşamamızı sağlayan değerlerimizi yeniden canlandırmaktı. Ziyaretimiz sırasında Adilcevaz halkıyla aynı duyguları hissettiğimizi, aynı düşünceleri paylaştığımızı, kalplerimizin ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği için aynı çarptığını gördük. Ümit ederim ki burada atılan önemli adımlar, ülkemizde yaşanacak güzel günler için de atılmış olur; iki yörenin başardığı ve estirdiği bu kardeşlik havası, bütün ülkede esmeye başlar.” dedi.

Gezinin sonunda misafir öğretmen ve öğrencilerle Adilcevaz halkı, bu güzel manzaranın devam edebilmesi için en kısa zamanda yine biraraya gelinmesi ve yeni organizasyonlar yapılması gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: