Turhal Belediyesi’nden 6 milyon liralık sosyal tesis projesi

Turhal Belediyesi’nin çılgın proje olarak adlandırdığı 6 milyon liralık dev projenin inşaatına başladı. 28 Haziran...

Turhal Belediyesi’nin çılgın proje olarak adlandırdığı 6 milyon liralık dev projenin inşaatına başladı. 28 Haziran seçimlerinde gündeme gelen ve sözü verilen projenin altyapı çalışmaları yapılarak temel atmaya hazırlanıyor. Projenin toplam maliyeti 6 milyon liranın üzerinde olduğu bildirildi. 2 bin 200 metrekare alan üzerine kurulacak olan kompleks yapı, bir yıl içerisinde bitirilmesi tasarlanıyor. Ayrıca kompleks yapının yanına 62 metre uzunluğunda kule yapılacağı ve kulenin en üstünde kafeterya bulunacağı açıklandı. İki kat üzerine kurulacak olan yapının içerisinde 2 bin 500 araçlık otopark, alışveriş merkezleri, kafeterya, 2 düğün salonu, mescit ve çocuk parkı olacağı kaydedildi.
Yapımına başlanan dev projenin ilçenin çehresini değiştireceğini ifade eden Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, projeyi zamanından önce tamamlamak için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi. 62 metre uzunluğunda yapılacak yeni kulenin de çevrede bir ilk olacağının altını çizen Başkan Ali Gözen, "Hazırladığımız bu proje ilçemizin sembolü olacak ve şehrimizi cazibe merkezi haline getirecek. Herkesin rahatça ailesiyle takılabileceği temiz, güzel ve ferah bir mekan olacak. İçerisinde alışveriş merkezleri, dinlenme ve eğlenme yerleri buluınacak. Uzun zamandır Turhal’ımızda böyle bir boşluk vardı. İnşallah bu çalışma ile bu boşluk da kapanmış olacak. Genel olarak projeye baktığımızda zemin üzerine 2 kat halinde yapılacak olan kısımda işyerleri, lokantalar, mescit, otopark ve 2 tane düğün salonu yer alacak. Kule kısmı ise yerden yüksekliği 62 metre olup, seyir katı ve onun üzerinde saatte 1 tur atabilecek olan döner kafeterya olacak. Projenin maliyeti 6 milyonun üzerinde. Hedefimiz 1 yıldan daha kısa bir süre içerisinde bu projeyi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak. Bu yıl belediye olarak yeni ve orijinal hizmetlerimiz var. Eskimiz bütün köprü ve yolları projelerimiz kapsamına aldık. Amacımız ilçemizi daha yaşanılır ve modern hale getirmektir. Bu kapsamda gelebilecek bütün yeni ve güzel fikirlere de açığız. Bu projemizin Turhal’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz