Turhal Polisi Kuyumculara Bilgilendirme Semineri Düzenledi

Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, kuyumculara yönelik bilgilendirme semineri düzenledi. Yemekli...

Turhal İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, kuyumculara yönelik bilgilendirme semineri düzenledi. Yemekli seminere Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Ömer Faruk Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Koç, Turhal Kuyumcular Birliği Başkanı Kani Sarı, kuyumcu esnafı ve çalışanları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Birlik Başkanı Sarı, kuyumcular arasındaki dayanışmanın önemine değindi. Kuyumcuları dolandırıcı ve soygunculara karşı uyaran Komiser Özdemir ise çeşitli tavsiyelerde bulundu. Hırsız ve soyguncuların devamlı taktik değiştirdiğine dikkat çeken Özdemir, kuyumcuların da güvenlik tedbirlerini arttırması gerektiğini söyledi. İşyerlerinde birden fazla kamera ve alarm sistemi olması gerektiğini belirterek, “Vitrin camlarımız mümkünse kırılmaz olmalı. İşyerlerimizde birden fazla alarm sistemi kuralım. Geç saatlere kadar açık olmak, tehlikelere davetiye çıkarmaktır. Vitrinlerimiz sade olmalı, içeriden dışarısı, dışarıdan da içerisi çok rahatlıkla görülebilmelidir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Son zamanlarda hırsızlıkların artmasına üzüldüğünü belirten kuyumcu Burhan Çaprak ise, "İşyerinde tek güvenlik sistemiyle yetinilmemesi, çift ya da daha fazla alarm kurulması gerekiyor. Son zamanlarda bizim sektörde istenmeyen soygun ve yaralanmalar yaşanmakta. Bunları asgariye indirmek için çeşitli tedbirler alınması gerekiyor. Öncelikle vitrinlerin kırılmaz camdan yapılması ve camın en az 10 milimetrelik olması gerekiyor. Alarm sistemi de en az iki tane ve gizli alarm düğmeleri birden çok olmalı. Vitrinler sade düzenlenmeli. Duvarlar korunaklı yapılmalı, kasaların güvenliği arttırılmalıdır." dedi. Duvarların çelik kaplamalı ve darbe dedektörlü olması gerektiğini ifade eden kuyumcu Kemal Yurtçu da, "Kuyumcuların gece geç saatlere kadar açık kalmaması ve işyerinde birden fazla kişinin bulunması gerekiyor. Alarm sistemleri arada bir kontrol edilmeli, aksaklıklar giderilmelidir. Kuyumcu dükkanlarının ara sokaklarda değil, ana cadde üzerine bulunması da tehlikeleri aza indirecektir." diye konuştu. Kuyumcu Nuri Bozkurt ise, “Esnaflar arasında güvenliğe en fazla ihtiyaç duyulan bizim sektördür. Herkes tedbirini almalı, bu tür olumsuzlukları asgariye düşürmeye çalışmalıdır.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: