Turhal'da Takdir Alan 698 Lise Son Sınıf Öğrencisine 100 Lira Nakit Para Ödülü

Tokat'ın Turhal ilçesinde, okullarını bitirerek takdir belgesi alan 698 lise son sınıf öğrenci, Sosyal Yardımlaşma...

Tokat'ın Turhal ilçesinde, okullarını bitirerek takdir belgesi alan 698 lise son sınıf öğrenci, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından nakit 100 lira ile ödüllendirildi.

Öğrencilerin ödülleri, Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan program ile öğrencilere takdim edildi. Öğrencilere ödülleri; Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Belediye Başkanı Ali Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuzhan Erdoğmuş, İlçe Emniyet Müdürü Salih Turalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak tarafından verildi. Programa okul müdürleri, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Aymak, para ödülündeki amaçlarının ilçedeki eğitim ve öğretim çıtasını yukarılara çıkarmak olduğunu dile getirdi. Aymak, birinci dönemde 550 öğrenciye şimdi de 698 öğrenciye nakit para ödülü verdiklerini açıkladı. Başarının mutlaka ödüllendirilmesi gerektiğine değinen Müdür Aymak, ilçedeki başarı oranında her geçen gün artış gözlendiğine dikkat çekti.

Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu da öğrencilerin başarısını artırmak ve teşvik amaçlı olarak, lise son sınıfta başarı gösteren 698 öğrenciyi nakdi olarak ödüllendirdiklerini ifade etti. Kadiroğlu, bu uygulamalarının gelecek yıllarda da devam edeceğini dile getirdi. Birinci önceliklerinin eğitim olduğunu hatırlatan Kaymakam Kadiroğlu, verilen ücretin yardım değil başarıyı ödüllendirmek olduğunu söyledi.

Kadiroğlu, "Bizim ve tüm arkadaşlarımızın birinci öncelikli meselesi ve işi eğitimdir. Yapılan yardım değil bizatihi ödüllendirmedir. Öğrencilerin olaya böyle bakmasını arzu ediyoruz. Ödüllendirme uygulamamız takdir alan lise son sınıf öğrencilerine yöneliktir. Bir ülkede eğitim meselesini halletmedikten, çıtayı yukarılara çıkaramadıktan sonra hiçbir meseleyi, problemi halledemezsiniz. Ben başarı gösteren tüm öğrencileri kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Ödüllendirme uygulamasının öğrenci ve veliler tarafından olumlu karşılandığını kaydeden Kadiroğlu, "İlk yarıyıl bittiğinde 550 öğrencimiz takdirname almıştı, ikinci yarıyıl sonunda bu sayı 698 oldu. Görüyorum ki takdirname alan öğrenci sayımızda bir artış var. Bu artış bizim doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Öğrencilerimizden, yaz tatilini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını istiyorum. Daha önce çalıştığım yerlerde bu uygulama ile öğrencilerin başarısının daha da arttığını gördüm. Yapmış olduğumuz bu uygulamayı bundan sonra burada da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: