Turhal'da tarımın sorunları panelde masaya yatırıldı

Tokat'ın Turhal ilçesinde yapılan 'Turhal Tarımının Durumu ve Geleceği' konulu panelde ilçe tarımının durumu masaya...

Tokat'ın Turhal ilçesinde yapılan 'Turhal Tarımının Durumu ve Geleceği' konulu panelde ilçe tarımının durumu masaya yatırıldı. Panelde konuşan Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Yazıtepe Barajı'nın ihale çalışmalarına başlandığını ve yakın zamanda temelinin atılacağını söyledi.

Tokat Valiliği, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Turhal Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından organize ‘Turhal Tarımının Durumu ve Geleceği’ konulu panel, Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı.

Panele Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Belediye Başkanı Ali Gözen, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güngör Yılmaz, Prof.Dr. İsa Telci, Prof.Dr. Yakup Özkan, Prof.Dr. Yusuf Yanar, Doç.Dr. Necdettin Sağlam, ziraat mühendisi Mürsel Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı. Turhal’ın tarım, hayvancılık, sebze ve meyveciliğinin mevcut durumu, sorunları ve çıkış yollarının ele alındığı panel ilgi ile izlendi.

Reklam
Reklam

Panelde Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güngör Yılmaz, endüstri bitkilerine, Prof.Dr. İsa Telci de tıbbı aromatik bitki yetiştiriciliğine önem verilmesi gerektiğine değindi.

Meyvecilik ve bağcılık konularında konuşan Prof.Dr. Yakup Özkan, artık klasik meyve tesislerinden vazgeçilerek bodur meyveciliğine geçilmesi gerektiğini söyledi. Özkan, üreticilerin kuracakları fidan üreticileri birliği kanalıyla satış yapması gerektiğini dile getirdi.

Bitki koruma konusunda konuşan Prof.Dr. Yusuf Yanar ise "Bitkileri zararlı ot ve canlılardan korumak için tedbirler almalı ve verim artırma yollarını araştırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Sebzecilik ve örtü altı konularında bilgi veren Doç.Dr. Necdettin Sağlam da "Sırık domatesin verim miktarları artırılarak tarıma dayalı sanayi geliştirilmelidir.” diye konuştu.

Ziraat Mühendisi Mürsel Yıldız da ilçenin hayvancılıktaki durumu, sorunları ve çözüm yolları üzerinde durdu. Panel, konuşmacıların yöneltilen soruları cevaplamasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: