Turhan, Başbakan’a teşekkür etti

AK Parti Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı Ender Turhan,

AK Parti Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı Ender Turhan, '5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve aynı zamanda kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 79. yıl dönümünü kutladı.

Turhan, "1934'te kadına seçme seçilme hakkı verilmişken sonraları çeşitli düzenlemelerle seçilmiş kadınlar kılık ve kıyafetlerinden dolayı izole edilmişlerdir. Bu konuda düzenlemeler yapan başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu yeni düzenlemelere destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Ender Turhan, yayımladığı mesajda Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilen 1934 yılından günümüze kadar kadınların eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev aldığını ve almaya da devam edeceğine dikkat çekti.

Turhan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“5 Aralık 1934'te kadının seçme ve seçilme hakkını kazanması, o günkü tarihte dünyada örneği çok olmayan bir devrimdi. Bu hakkın kazanılmasında öncülük eden Gazi Mustafa Kemal’e ve vesile olan herkese şükranlarımı sunuyor, rahmetle anıyorum. Kadın siyasetin, sanatın, ekonominin, ticaretin, eğitimin, teknolojinin, her noktasında hem emekçi hem de yöneticisi konumunda bulunmaktadır. 1934'te kadına seçme seçilme hakkı verilmişken sonraları çeşitli düzenlemelerle seçilmiş kadınlar kılık ve kıyafetlerinden dolayı izole edilmişlerdir. Siyasette kadın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, bugün hiç olmadığı kadar çoğunlukta bulunmaktadır. Mecliste bugün bizleri temsil eden ablalarımız, kardeşlerimiz, kadın özgürlüğü noktasında engel tanımadıklarını Türkiye’ye göstermişlerdir. Kadının özgürlüğü Türkiye’nin özgürlüğüdür. Bu konuda düzenlemeler yapan başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu yeni düzenlemelere destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: