Turist taşıyan minibüs su kanalına uçtu

ANTALYA (İHA) - Antalya Serik karayolunda turist taşıyan bir otobüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti. Bu sırada yolda seyir halinde giden içerisinde Avusturya ve Slovakyalı turistlerin bulunduğu bir minibüs yerdeki cesedi ezmemek için ani fren yapınca yoldan çıkarak su kanalına uçtu.

Kaza, Antalya-Serik karayolunda dün gece meydana geldi. Efes Antik Kent'e gidecek turistleri taşıyan 07 BKE 03 plakalı tur otobüsü yürüyerek yolun karşısına geçmek isteyen 33 yaşındaki Mustafa Altınay'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Altınay, kaza yerinde hayatını kaybetti. Bu sırada yolda seyir halinde olan ve plakası öğrenilemeyen içerisinde Avusturya ve Slovakyalı turistlerin bulunduğu bir başka turist minibüsü ise yerdeki cesedi ezmemek için ani fren yaptı.

Reklam
Reklam

Direksiyon hakimiyetini kaybeden minibüs yol kenarında bulunan su kanalına uçtu. Minibüste boğulma tehlikesi geçiren 7'si Avusturya, 4'ü Slovakya uyruklu turistler çevrede bulunanların yardımıyla kurtarılarak çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından gelen itfaiye ekipleri minibüs içerisinde başka bir turist olma ihtimaline karşı arama yaptı. Bu sırada yayaya çarpan diğer tur otobüsünde bulunan turistler korku dolu bakışlarla olanları izledi.

Kazada hayatını kaybeden ve cesedi otopsi yapılmak üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırılan Mustafa Altınay'ın eşiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle geceyi dışarıda geçirdiği iddia edildi.