Turist Türkiye'yi sevdi

Antalya (AA)- Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, turistlerin Türkiye'ye artık daha kısa sürelerde, ancak daha sık gelmeye başladığını söyledi.

Barut, Türkiye genelinde turist sayısında geçen yıla göre yüzde 15, Antalya'da ise yüzde 20 artış olduğunu bildirdi. Turistlerin artık iki veya üç haftalık tatiller yerine daha kısa süreli ancak daha sık gelmeyi tercih ettiğini belirten Barut, "Turistler artık Türkiye'ye bir yıl içinde birden fazla gelmeye başladı. İki-üç haftalık tatil yerine daha kısa ama daha sık geliyorlar. Bunun nedenleri, uçak biletlerinin rahat bulunması ve tatil maliyetlerinin düşmesidir" dedi.

Reklam
Reklam

Kısa süreli tatillerin sadece Türkiye için değil, diğer ülkeler için de geçerli olduğunu ifade eden Barut, şöyle konuştu:

"Tüm dünyada uzun tatil yerine daha kısa ama daha çok tatil dönemi başladı. Özellikle Almanlar Cuma-Pazar, Perşembe-Pazar gibi kısa süreli tatillere çıkıyorlar. Bu tatil tercihinde büyük artış var. Hafta sonu adı verilen bu tatillerde Almanlar Türkiye'yi de tercih ediyorlar. Almanya'dan Türkiye'ye uçak ile ulaşımın kolay ve kısa süreli olması nedeniyle Türkiye, Almanlar tarafından tercih edilen tatil destinasyonu haline geldi. Turist kısa tatilde İstanbul'u, uzun tatilde Antalya'yı tercih ediyor. Antalya'ya da genellikle 6-7 günlük tatil için geliyorlar."

Ahmet Barut, başta Almanlar olmak üzere birçok Avrupalı turistin kış aylarında da Antalya'ya geldiğini kaydederek, "Yaz mevsiminde kısa süreli gelen turistler, kış aylarında daha uzun kalıyorlar. Antalya'ya yazın ortalama 9 günlük tatile gelen turistler, kış aylarını Antalya'da geçirmeyi seçiyorlar. Özellikle emeklilerin tercihi olan Antalya, sürekli bahar ikliminde olduğu için kış mevsiminde en fazla gelinen yer"dedi.

Reklam
Reklam