Turistik Beldede Çöplük Eylemi

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı turistik Zeytinli beldesinde bulunan çöplük, mahalle sakinlerini isyan ettirdi.Zeytinli Belediyesi sınırları...

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı turistik Zeytinli beldesinde bulunan çöplük, mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

Zeytinli Belediyesi sınırları içinde bulunan Dallas mevkii ve eski Çanakkale yolu yakınındaki çöplük alan, Akçay beldesi ve Zeytinli beldesinde bulunan vatandaşları isyan ettirdi. Durumu defalarca yetkililere iletmelerine rağmen hala bölgeye çöp döküldüğünü ve kokudan duramadıklarını ifade eden yaklaşık 100 kişiye, GÜMÇED Edremit Körfezi Şubesi de destek verdi. GÜMÇED Şube Başkanı Mehmet Akif Öznal, hazırladıkları basın açıklamasını okurken, Öznal’ın konuşması atılan sloganlar ve alkışlarla sık sık kesildi.

Reklam
Reklam

Ağır çöp kokusundan dolayı yaşadıkları mağduriyeti anlatmak için yüzlerine maske takan eylemci vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla yola taşınca eski Çanakkale asfaltında trafik akışı kısa bir süre aksadı. “Çöplük istemiyoruz” şeklinde sloganlar atan eylemci grup, yaklaşık 15 dakika süren eylemlerini olaysız bir şekilde sonlandırırken, astım hastası bir kadın da uzun zamandır evinin camlarını bile açamadıklarını ve hastalık tehlikesi ile yaşadıklarını söyledi.

Mahalle sakinleri, çöplüğün kaldırılmaması halinde eylemlerini sürdürmeye devam edeceklerini söyleyerek yetkililerden ilgi beklediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: