Turistik Bozdağ tanıtımı tipi sebebiyle yarım kaldı

Denizli'nin Tavas ilçesinde, kış turizmi için tanıtım yapılması amacıyla yapılan Bozdağ tanıtım turu, kar ve...

Denizli'nin Tavas ilçesinde, kış turizmi için tanıtım yapılması amacıyla yapılan Bozdağ tanıtım turu, kar ve tipi sebebiyle istenen noktaya ulaşamadan yarım kaldı.
Dağa çıkarak basın toplantısı düzenlemek isteyen Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleriyle, basın mensupları yola çıkan ekip 2 bin 400 metre yüksekliğiyle Ege Bölgesi'nin en yüksek dağlarından biri olan Bozdağ'a ancak bin 900 metre çıkabildi.
İş makinelerinin, yağan kar ve tipiye rağmen yolu açma çabası sonuç vermedi. Bunun üzerine, dağın zirvesinde planlanan basın toplantısı daha aşağıda yapılmak zorunda kaldı.
Milletvekili Zeybekci, kendilerini şaşırtan bir tabiat harikasıyla baş başa olduklarını söyledi. Zeybekci, “Bir metre kar ve yapılan ölçümle 4 ay civarında kayak yapılabilecek bir ortam görmek bizi ziyadesiyle sevindirdi. İnşallah burası bu yıl turizm bölgesi ilan edilerek, yerel ve merkezi hükümetin kaynaklarıyla önümüzdeki sene kayak yapılabilen bir ortamı görmeyi umut ediyoruz.” dedi.
Vali Demir ise gerideki manzarayı görünce “burası neresi” diye bir yarışma açılsa kimsenin aklına Denizli olduğunun gelmeyeceğini vurguladı. Demir, “Denizli'de sanayi var, turizm var, termal var, kış turizmiyle ilgili böyle bir imkânın olduğunu hep birlikte görüyoruz. Kar, kayak için çok uygun. Pamukkale’ye gelen turistin çok cüzi bir kısmını inanılmaz bir potansiyel olur. Ege bölgesinin karın yen az yağdığı bölge böyle bir kar yapması müthiş bir avantaj. Denizli turizmine alternatif olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz