Turistik Foça'nın Sokaklarına Lağım Akıyor

İzmir’in turistik ilçesi Foça’da yaşayan vatandaşlar foseptik sorununa isyan ediyor. Sit alanı olması nedeniyle kanalizasyona...

İzmir’in turistik ilçesi Foça’da yaşayan vatandaşlar foseptik sorununa isyan ediyor. Sit alanı olması nedeniyle kanalizasyona bağlanamayan Fevzipaşa Mahallesi'nin sakinleri foseptik çukurlarının sık sık dolup taşması nedeniyle kötü kokudan şikayet ediyor. Fevzipaşa Mahallesi 205 sokakta bir haftadır foseptik çukurlarının boşaltılmadığını iddia etti.

Söz konusu durumun halk sağlığını tehdit ettiğini, Foça gibi turizm cennetine böyle bir manzaranın yakışmadığını ve ilçede bulunan yerli ve yabancı turistlerin karşı karşıya kaldıkları bu kötü manzara karşısında şok olduklarını anlatan çevre sakinleri, “Her gün vidanjör çağırmamıza rağmen düzenli olarak boşaltılmayan foseptik çukurları etrafa çok pis kokular yayıyor. Burada etrafa sürekli yayılan pis koku nedeniyle insanlar evlerinin balkonlarına dahi çıkıp oturamıyorlar. Çocuklarımız sağlıklı bir şekilde oyun oynayamıyorlar. Çocuklarımızın herhangi bir hastalığa yakalanmadan bu konuda yetkililerin önlem almasını istiyoruz” diyerek yetkililerinin seslerine kulak vermelerini istiyor.

Reklam
Reklam

Fevzipaşa Mahallesi'nde metan ve lağım kokusundan oturulamaz durumda olduğunu belirten çevre sakinleri, "2012 yılında olmamamıza rağmen halen foseptik çukuru kullanan bir ilçede yaşamanın ne kadar üzüntü verici bir durum olduğunu ancak yaşayanlar bilir. Her şeyden önce burası turistik bir ilçe, bu sokaklardan yabancı turistler de geçiyor. Bazı turistler bu utanç manzarasının fotoğrafını çekiyor. Ayrıca Foça'nın en merkezi yerindeyiz. Fakat evimizin kapısını, penceresini açamaz olduk” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

Foseptik sorununun yaşandığı Fevzipaşa Mahallesi'ndeki 205 sokakta hizmet binası bulunan Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın Başkanı Günal Menemenli, “Burası turistlik Foça’nın girişi, esnafın temsil edildiği binanın bulunduğu sokak buradan sormak istiyorum. Şu gördüğünüz manzara şu güzelim ilçeye hiç yakışıyor mu? 'Burası sit alanı biz ne yapalım demek doğru mu?' Bu mahalle sit alanı ise o zaman vidanjör araçları hizmetlerini aksatmayacak. Düzenli olarak foseptik çukurlarını gününde saatinde çekecek. Bu mahalle sit alanı diye burada yaşayan insanlar ilçemiz adına utanç manzarası diyebileceğimiz bu sorunu çekmek zorunda değiller” diyerek yetkililerden biran önce soruna çözüm bulmasını istiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz