Turistlere Kentin Ekonomisi Anlatıldı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Yönetim Kurulu üyesi Erdal Koç, odayı ziyaret eden...

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Yönetim Kurulu üyesi Erdal Koç, odayı ziyaret eden 7 ülkeden 28 turiste kentin ekonomisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Grup Genç Sesler Derneği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı programı tarafından desteklenen ‘Kapsayıcı Büyüme İçin Genç İstihdamı ve Katılımcılığın Önemi’ projesi kapsamında Muş’a gelen turistler gezi ve ziyaretlerine devam ediyorlar. Romanya, İtalya, Hırvatistan, Belçika, Türkiye, Polonya ve Slovenya’dan 28 turistin katıldığı program kapsamında MUŞ TSO Başkanlığını ziyaret eden turistleri Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Koç ile Genel Sekreter Hanifi Aydar karşıladı. Toplantı salonunda turistlerle bir süre sohbet eden Koç, kentin ekonomisi ve geçim kaynakları hakkında bilgiler aktardı. Turistlerin sorularını yanıtlayan Koç, Muş’un teşvik yasası kapsamında 6’ıncı bölgede yer aldığını ve bunun da yatırımcılar için bir çok imkanı sağladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kentte faaliyet yürüten işletmeler hakkında turistlere bilgiler veren Erdal Koç, Organize Sanayi Bölgesi’nde 13 fabrikanın olduğunu ve bunlardan bir kısmının faaliyette olduğunu diğer kısmının ise inşaat çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Şeker Fabrikası’nın, Çimento Fabrikası’nın ve Tuğla Fabrikası’nın ekonomiye önemli katkılar sağladığını ifade eden Koç, Muş Sanayi Merkezi’nde üretimlerini sürdüren tekstil ve ayakkabı fabrikalarının da istihdama katkı sağladığını söyledi.

MUŞ TSO tarafından hazırlanan projelere de değinen Koç; “SODES Mekatronik, SODES Mobilya, SODES Doğalgaz Projeleri kapsamında 120 kursiyere eğitim verilirken, Ekonomi Bakanlığı Mobilya ve Tekstil Projesi ile Ekonomi Bakanlığı Süt ve Süt Ürünleri ile Tarım Makine İmalatçıları Projesi kapsamında da 21 firma yurtdışına gönderildi” dedi.

Turistlere kentin ekonomisi hakkında bilgi veren Koç şöyle konuştu;

“İlimizin ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım ve hayvancılık alanında köylerimizde ve ilçelerimizde halkın önemli bir kısmının geçim kaynağını oluşturmaktadır. Tarım alanında Pancar, buğday ve tütün önemli bir paya sahiptir. Ancak ülkemizde Tütün ve Tütün ürünleri konusunda yapılan özelleştirme ile Tütün yetiştiriciliği azalmıştır. Hayvancılık alanında ise süt ve et besiciliği yapılmaktadır. İlimiz, bölgenin ve Türkiye’nin önemli bir hayvancılık merkezi konumundadır.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: