Turistleri Gasp Eden Zanlıyı Boyalı Saçı Ele Verdi

Aydın’ın İncirliova ilçesinde boş tarlaya kamp kuran iki turisti gasp eden zanlılar, şahıslardan birinin boyalı...

Aydın’ın İncirliova ilçesinde boş tarlaya kamp kuran iki turisti gasp eden zanlılar, şahıslardan birinin boyalı sayesinde yakalandı. Tüm ihtiyaçları polis tarafından karşılanan turist çift, olayın kısa sürede çözülmesinden memnun kaldı.

Dalaman’dan İzmir’e bisikletleriyle giderken İncirliova’ya bağlı Acarlar beldesinde kurdukları kamplarında gece 3 kişinin saldırısına uğrayan İspanyol uyruklu Maria Belen ile erkek arkadaşı İtalya ve İngiltere çifte vatandaşı Alessandro Evangelista, Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Para, pasaport ve tüm eşyaları gasp edilen turist çiftin tüm ihtiyaçları Aydın Emniyet Müdürlüğü Polis Evinde karşılandı. Kayıplara karışan üç zanlının yakalanması için Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Acarlar Polis Merkezi ekipleri tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

Reklam
Reklam

BOYALI SAÇ ELE VERDİ

Dinlendikleri polisevinde ifadesi alınan Maria Belen ile erkek arkadaşı Alessandro Evangelista, uykudan uyanmaları ve karanlık olması nedeniyle zanlıların yüzlerini tarif edemedi. Fakat, kendisine saldıran kişinin farklı bir saç tipi olduğunu ifade eden Maria Belen, kızıl renge boyalı zanlının saç şeklini tarif etti. Daha önce Acarlar Polis Merkezi’nde görev yapmış olan polis memuru, verilen eşkal üzerine zanlının 16 yaşındaki D.G. olabileceğini düşündü. Acarlar Polis Merkezi’ne götürülen turist çift, önce fotoğraftan daha sonra ise teşhis odasında D.G’yi teşhis etti. Teşhis üzerine suçunu kabul eden D.G., olayı G.Ö. (24) ve Ü.Ö. (27) ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

PARANIN ÇOĞUNU HARCAMIŞLAR

D.G’nin itirafı üzerine diğer zanlılar G.Ö. ve Ü.Ö’de adreslerinde gözaltına alındı. Zanlıların üzerleri ve verdikleri adreslerde yapılan aramalarda, Maria Belen ile erkek arkadaşı Alessandro Evangelista’den gasp edilen 23 parça eşya ele geçirildi. Zanlıların gasp ettikleri paranın büyük bir bölümünü harcadıkları ortaya çıktı. Daha önceden de farklı suçlardan sabıkaları olduğu anlaşılan zanlılar, İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından öğle saatlerinde Aydın Adliyesi’ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

POLİSE TEŞEKKÜR

Yaşadıkları üzücü olayın ardından kendilerine yardımcı olan ve kısa sürede failleri yakalayan Türk polisine teşekkür eden Maria Belen, “Olaydan sonra polis bize çok yardımcı oldu. Polis bize kalacak yer ve imkanlar sağladı. Olay çok kısa zamanda çözüldü. Polis bize resimler gösterdi. Resimlerden ve daha sonra teşhis sırasında bize saldıran kişileri tanıdım. Biz çalınan her şeyimizi bulduk. Bize sağlanan imkanlar nedeniyle memnunuz. Buradan İstanbul’a gideceğiz. Parmağım yaralı olduğu için tatilimizi yarım kesip ülkemize erken döneceğiz” dedi.

Tatillerini yarıda kesen ve paralarının büyük bir bölümü gasp edilen turist çiftin, İstanbul üzerinden ülkelerine geri dönebilmeleri için Aydın Valiliği’nden nakdi yardım yapılacağı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar beldesinde meydana gelen olayda tatil için geldikleri Türkiye’de Dalaman’dan İzmir’e bisikletleriyle tura çıkan İspanyol uyruklu Maria Belen ile erkek arkadaşı İtalya ve İngiltere çifte vatandaşı Alessandro Evangelista, kurdukları kamp çadırının içinde uyurken 3 kişinin saldırısına uğramıştı. Belen’in elinden yaralandığı olayda, çiftin pasaport ve paralarıyla birlikte tüm eşyalarını gasp eden üç saldırgan kayıplara karışmıştı. Elinden yaralanan bayan turist, hastanede tedavi altına alınmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: