Turistlerin nemrut ilgisi

ADIYAMAN (İHA) - Turizm sezonunun kapanmasına rağmen turistler, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan Nemrut Dağı'na, eksi 10 derecede çıkmaya devam ediyor.

Nemrut Dağı'nda yağışlı havanın olmamasını fırsat bilen ve sert hava koşullarına aldırış etmeyen turistler, zirveye tırmanarak devasa heykelleri inceliyor. Havanın açık olmasına rağmen sabah saatlerinde sıcaklığın eksi 10 dereceyi bulduğu Nemrut Dağı'na en çok Alman turistler ilgi gösteriyor. Şiddetli rüzgar ve soğuk havaya aldırış etmeyen turistler, güneşin batışını izlemek için saatlerce bekliyor. Güneşin batışını izleyen turistler oluşan manzarayı fotoğraf makineleri ve kameralarıyla saniye saniye kaydediyor. Almanya'dan gelen kafileyi gezdiren Rehber Kerim Avus, Alman turistlerin gördükleri manzara karşısında büyülendiklerini belirterek, "Gurubumla birlikte buraya geldim. Alman gurubunu gezdiriyorum. Ülkemizin güzelliklerini göstermek için buraya geldik ve bu soğuk havada gün batımını izledik. Meşhur Kommagene Krallığı'nın yaşadığı evreleri de anlattım kendilerine. Kendileri bu olaydan müthiş büyülendiler ve kendi ülkelerinde bizim ülkeyi anlatacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Nemrut Dağı'nı ziyaret eden bazı Alman turistler, Nemrut Dağı için çok güzel duygular beslediklerini belirterek, herkesin Nemrut Dağı'nı görmesi gerektiğini ve heykellerin büyüklüğünden etkilendiklerini söyledi. Turistler, Nemrut Dağı'nda harika bir gün batımı olduğunu ifade etti.