Turistlerin Türk Kahvesi Ve Nargile Keyfi

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Gaziantep, tarihi mekanlarıyla turist çekerken, şehrin tarihi dokusu kadar Türk...

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Gaziantep, tarihi mekanlarıyla turist çekerken, şehrin tarihi dokusu kadar Türk kahvesi ve nargile de turistlerin beğenisini kazanıyor.

Gaziantep’te turistler, Türk kültürünün vazgeçilmezi olan Türk kahvesi ve nargile keyfini yaşadılar. Şark köşelerinde keyifli dakikalar geçiren yabancı turistler, Türk kahvesi ve nargileyle Türk kültürünün tiryakisi oluyor. Kale kafe işletmecisi Bulut Yıldırım, turistlerin Türk kültürüne ilgi duymalarından mutlu olduğunu dile getirdi. Yıldırım,“Türkiye’ye gelen turistler Türkiye hakkında internet üzerinden ve daha önce buraya gelen arkadaşları ve yakınlarından bilgi ediniyorlar. Türkiye’nin coğrafi yapısı Türkiye’nin Osmanlı tarihi yapılarına dışarıdan gelen turistlerin merakı var ilgisini çekiyor. Onlarda bu merak üzerine Türkiye’ye geliyorlar. Gaziantep, Şanlıurfa gibi illerimize gelerek buradaki örfümüzü, adetimizi, yemeklerimizi bu şekilde kendilerini bizden biriymiş gibi görmeye çalışıyorlar. Kafemize gelen turistlerimize kahve, nargile, kültürünü, şark köşesi kültürünü sunuyoruz. Onlara onlarda bur da fotoğraf çekip arkadaşlarına gösteriyorlar. Daha çok sanal alemde paylaşarak Türkiye’nin daha iyi tanınmasına yardımcı oluyorlar. Şimdi biraz işler durgun. Ramazan sonrası turistleri bekliyoruz. Nargilenin içimini bilmeyenlere gösteriyoruz, onlarda içmeyi öğrendikten sonra alıp gidiyorlar” dedi.

Reklam
Reklam

Nargile satıcısı Kadir Günbegi ise, "Nargile bize Osmanlı'dan gelen bir kültürdür. Osmanlıdan günümüze kadar gelmiştir. Turistler gelip nargileye ilgi gösteriyorlar. Şu an işler iyi durumda satışlar güzel” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: