Turizm Çalıştayı İle Darende Ele Alınacak

Düzenlenecek Turizm Çalıştayı ile Malatya’nın Darende ilçesinin tarih, kültür, inanç ve doğa turizmi ve alternatif...

Düzenlenecek Turizm Çalıştayı ile Malatya’nın Darende ilçesinin tarih, kültür, inanç ve doğa turizmi ve alternatif turizm seçeneklerinin ele alınacağı bildirildi.

Darende Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Tarih, kültür, inanç ve doğa turizm değerlerinin bir arada bulunduğu Darende'nin etkili ve yenilikçi yöntemlerle tanıtımının yapılmasını sağlamak ve turizm alanındaki potansiyeli harekete geçirip ilçeyi turizm merkezi haline getirmek amacıyla; turizmle gelişen Darende projesine Kalkınma Bakanlığı (Fırat Kalkınma Ajansı) tarafından destek alınmıştır. Proje kapsamında tarih, kültür inanç ve doğa turizm zenginlikleri ve alternatif turizm seçeneklerinin değerlendirilmesi amacıyla 24 Kasım 2012 günü Turizm Çalıştayı gerçekleştirilecektir” denildi. Binlerce yıllık tarihi eserleri ve eşsiz doğal güzellikleri sunan turizm kenti Malatya'nın tanıtımına katkı sağlayacak bu çalıştaya, Turizm Bakanlığı, TURSAB, Turizm Seyahat Acenteleri, TV kanallarının davet edildiği belirtilerek "akademik ve sanat alanındaki temsilcilerinin de yer alacağı çalıştayda, ilçenin turizm potansiyeline dikkat çekmek istenmektedir” ifadesi kullanıldı.

Reklam
Reklam

Sürdürülebilir turizme yönelik iyi uygulama örneklerinin tanıtılması, fırsatların değerlendirilmesi ve engellerin çözülmesine yönelik güç birliği oluşturulması amacıyla düzenlenen turizm çalıştayına Vali Vasip Şahin ve yoğun katılımcının katılması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: