Turizm cenneti ören beldesi çöplük içinde

Turizm cenneti ören beldesi çöplük içinde

Muğla ili, Milas ilçesine bağlı, denizi ve doğasıyla ünlü önemli turizm merkezlerinden Ören beldesinin çevre temizliğine gereken önemin verilmediği öne sürüldü.

Ören belgesinin turizm cenneti konumunda olduğunu, bölgede çevre temizliğine gerekli hassasiyetin gösterilmediğini belirten vatandaşlar sözlerine şöyle devam ettiler:

ÇÖPLER TURİZME ZARAR VERMEKTEDİR
“Ören beldesi şu anda bir çöplüğü andırmaktadır. Turizm cenneti Ören de bir çok alan yüzlerce pet şişe ve bardaklarla kirletilmiş durumdadır. Çöpler Ören beldesinde hiç yakışmayan görüntüler oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızdan da çevre kirliliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Çevre kirliliği bölgeye gelen turistler için olumsuz imaj oluşturmaktadır. Herkesi temizliğine davet ediyoruz. Çöpler bölge turizmine zarar vermektedir” dediler.

Reklam
Reklam

BELEDİYENİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ
Ören belediyesinin temizlik konusunda da gerekli hassasiyeti göstermediğini ifade eden vatandaşlar, ‘Sizlerinde gördüğü gibi en basit olanı Yalı mahallesi Kurşunlu Yapı sokaktaki insanın içini karartan görüntü ve çevre kirliliğine Ören belediyesinin hiçbir şey yapmamasıdır. Belediyelerin sorumluluk alanları içindeki tüm yerlerde Türk turizminin imajını bozacak bu tür çevre kirliliğine izin vermemesidir. Bu konuda belediyenin gerekli önlemleri alacağını ümit ediyoruz. Tabii ki her şeyi de belediyeden beklememiz gerekir. Vatandaşlar olarak bizlere de oldukça önemli görevler düşmektedir. Özellikle beldeye gelen ve piknik yapan vatandaşlarında çöplerini toplamaları gerekmektedir. Bunun yanında esnafında bu konuda daha duyarlı olmaları gerekir. Bu çevre hepimizindir. Geleceğimizi düşünüyorsak çevremize sahip çıkmalıyız. Belediye yetkililerini ve öteki ilgilileri göreve çağırıyoruz’ diye konuştular.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: