Turizm Haftası

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Turizm, çevreye zarar vermeyen bacasız fabrika gibidir ancak bu bacasız fabrikadan yararlanmak için tanıtımın büyük önem

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, "Turizm, çevreye zarar vermeyen bacasız fabrika gibidir ancak bu bacasız fabrikadan yararlanmak için tanıtımın büyük önem taşıdığını unutmamamız gerek" dedi.

"Turizm Haftası" dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Mayda'nın yanı sıra Garnizon Komutanı Vekili Albay Haldun Öğüt, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Mayda, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin doğal, kültürel ve tarihi açısından çok zengin olduğunu ve kentin açık hava müzesine benzediğini belirterek, "Bunlara örnek olarak Karaca Mağarası, Tomara Şelalesi, Limni Gölü, Artabel Gölleri, Örümcek Ormanları, sayıları 450'ye varan yaylalar ve Gümüşhane konaklarını gösterebiliriz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Her Gümüşhaneli'nin birer turizm elçisi olması gerektiğini ifade eden Vali Mayda, şöyle konuştu:

"Kamu olarak bizler gerekli tanıtımları yapmaya özen gösteriyoruz ancak tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizi ne yazık ki tam anlamıyla tanımıyoruz. Turizm, çevreye zarar vermeyen bacasız fabrikadır ancak bu bacasız fabrikadan yararlanmak için tanıtımın büyük önem taşıdığını unutmamamız gerekmektedir. Bizler tanıtım için yoğun şekilde çalışıyoruz. Gerek il içinde ve gerekse il dışında bulunan tüm Gümüşhanelilerin bu tanıtıma katılmalarını bekliyoruz."

Belediye Başkanı Canlı ise yerel yönetimler olarak il turizmine katkı koymaya çalıştıklarını kaydederek, "Eski yerleşim yerimiz olan Süleymaniye Mahallesi'nin yolunu yaptırıyoruz. Mahallede bulunan tarihi konağın da restorasyon çalışmasını bitirmek üzereyiz" dedi.

Kültür ve Turizm Müdürü Yalçın, Gümüşhane'nin turizm potansiyeli ile ilgili açıklamada bulunarak 2006 yılında 62 bin 226 olan yerli ve yabancı turist sayısının 2012 yılında 107 bin 34'e ulaştığını söyledi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören sonunda Vali Mayda, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün giriş salonunda açılan "Kök Sergisi" ile ilgili Kültür ve Turizm Müdürü Yalçın'dan bilgi aldı.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: