"Turizm Haftası"

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Türkiye'nin son 10-15 yılda yaşanan önemli sosyal ve ekonomik değişimlerle turizm alanında büyük

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci, Türkiye'nin son 10-15 yılda yaşanan önemli sosyal ve ekonomik değişimlerle turizm alanında büyük canlılık yaşandığını söyledi.

Çengelci, Turizm Haftası dolayısıyla Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende, turizmin ülkelerin döviz girdilerini artırıp ve istihdam yaratıcı özellikleriyle ulusal ekonomiye katkıda bulunduğunu belirterek, uluslararası kültür ticaret ve sosyal yaşam üzerindeki etkisiyle dünya barışının korunmasında büyük payı olan bir sektör olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Turizmin dünyadaki en büyük kitle hareketi olduğunu ifade eden Çengelci, şöyle konuştu:

"Turizm bir yerin tarihi ve doğal güzelliklerini görmek, tanımak, eğlenmek ve dinlenmek için yapılan gezidir. Türkiye'de son 10-15 yılda yaşanan önemli sosyal ve ekonomik değişimlerle turizm alanında büyük canlılık yaşanıyor. Turizm sadece ekonomiye katkısıyla değil kültür alışverişleri ve milletler arası dostluk münasebetleri yönüyle insanlığa büyük hizmetleri olmaktadır. Turizm potansiyeli her geçen gün yükselmektedir. Afyonkarahisar tarih içerisinde çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Turizm kuşağı Frig Vadisi ve çeşitli yerlerdeki doğa güzellikleri görülmeye değer yerlerdir. Sağlık turizmi yönünde oldukça şanslı olan ilimizde 4 ayrı bölgede termal turizm merkezi bulunmakta olup bunlar bakanlar kurulu kararıyla termal turizm merkezi ilan edilmişlerdir."

Çengelci, hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Afyonkarahisar'ı tanıtan slayt gösterileri ve halk oyunları gösterileri sergilendi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: