"Turizm Haftası"

Kastamonu'da "Turizm Haftası" düzenlenen etkinliklere kutlandı.

Kastamonu'da "Turizm Haftası" düzenlenen etkinliklere kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaplan, Rıfat Ilgaz Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmada, Kastamonu'nun son yıllarda yakaladığı ivmeyle turizmde başarı kazandığını söyledi.

Dünyanın en hızlı sektörlerinden biri olan turizmin ülke ekonomilerine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araç olduğunu ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Turizm ekonomik gelişimin ana ögelerinden birisidir. Dünya turizminden daha fazla pay alabilmek için, ülkeler yeni arayışlara yönlendirilmişlerdir. Türk turizmi Avrupa'da ilk 5, dünyada da ilk 9 ülke arasına girerek son yıllarda büyük ivme kazanmıştır. Buna paralel olarak ilimizde de turizm alanında gözle görülür gelişmeler yaşanmaktadır. İlimizde turizme hizmet veren sektörlerin, değişen koşullara uyum sağlaması ve ileri götürülmesi için turistleri memnun edecek davranış yeteneklerini artırmaları gerekmektedir. İlimizden mutlu ayrılan turist en iyi tanıtım unsurudur."

Halk oyunları ve şiirlerle devam eden programın sonunda, ilde faaliyet gösteren turizmcilere plaket takdim edildi.

Programa, Vali Yardımcısı Atilla Kantay, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Yusuf Çelik

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: