Turizm Haftası

Erdemli ve Silifke ilçelerinde Turizm Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Erdemli ve Silifke ilçelerinde Turizm Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Turizm Meslek Lisesindeki törende yaptığı konuşmada, turizm sektörünün üç temel unsuru bulunduğunu belirterek bunların hizmet, tanıtım ve doğal zenginlik olduğunu vurguladı.

Bu 3 unsurdan birinin eksik olması halinde turizmden istenilen verimi almanın güçleşeceğini ifade eden Özefe, Erdemli'nin bu anlamda önemli bir potansiyeli olduğunu kaydetti.

Kızkalesi'nin ışıklandırıldığını anımsatan Özefe, Kanlıdivane için ise Mersin Üniversitesinin çok ciddi proje çalışması başlattığını, çalışmanın tamamlanmasının ardından bu antik kentten de önemli gelirler elde etmeyi arzuladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Törende çeşitli sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Silifke'deki tören-

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen törende, Silifke ve çevresinin kültürel ve arkeolojik zenginliğe sahip olduğunu kaydetti.

Turizmin katma değeri yüksek bir alan olduğunu ifade eden Damatlar, "Girdileri ve çıktıları ekonomik açıdan önemlidir. Turizm aynı zamanda bacasız bir zenginlik demektir. Bu zenginliğimize sahip çıkarak, hem ekonomik hemde sosyal zenginliklerimizi elimizde tutabiliriz. Bizim öncelikli olarak bir güçlü lobimiz olsun ve turizm yatırımlarımızı bu alanda ciddi bir şekilde gerçekleştirelim. Bunu nasıl Antalya ve Bodrum başarıyorsa, bizlerde başarmalı ve bu alanda söylediklerimizi ve yapmak istediğimiz turizm çalışmalarımızı sözde bırakmamalıyız" diye konuştu.

Silifke Turizm Derneği Başkanı Ahmet Tarcı ise, tarihi, doğası ve deniziyle Silifke'nin turizmde hak ettiği yere gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Haskan - Derviş Çömez / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz