Turizm Haftası -AK Parti Ordu Milletvekili Ünal, mesaj yayımladı

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Turizm haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Turizm haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ünal, Türkiye'nin turizm alanında bir atak içerisinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleriyle adeta bir açık hava müzesi olan ülkemiz, hükümetimizin ve özel sektörün yatırımlarıyla güçlü bir turizm markası olma yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerlemekte. 2002 yılında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turist sayısı 13 milyon iken, 2010-2011 yıllarında bu sayı 31,5 milyona ulaşmıştır. Ordu ilimizde yapılan yatırımlar neticesinde 2002-2005 yılları arasında bin 36 nitelikli yatak sayımız 2011 sonu itibariyle bin 749'a çıkmıştır. Turizmdeki bu artış, kamu ve özel sektörün turizm alanındaki yatırımlarının yanı sıra, hükümetimizin ulaşım alanında çığır açan yatırımları ile istikrarlı büyümesinde katkıları çok büyüktür."

Reklam
Reklam

Ordu'nun bölgesinde turizm merkezi haline gelmesi için el birliği ile çalışılması gerektiğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Tarihi ve kültürel zenginlikle doğal güzelliklere sahip olan Ordu ilimiz, denizi, yaylaları ve konuksever insanları ile önemli bir turizm potansiyeline sahip. İlimizi bölgenin turizm merkezi haline getirmek için yerel yöneticilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın ve vatandaşlarımızın da el birliği ile gayret göstermeleri gerekmekte. İnanıyorum ki ilimiz yeni teşvik paketiyle ciddi anlamda yatırım alanında nasibini alacak ve turizme büyük katkı sağlayacaktır. Bu düşüncelerle, öncelikle ilimize tesis kazandıran tüm yatırımcılara teşekkür ediyor Turizm Haftası'nı kutluyor, önümüzdeki turizm sezonunun ülkemiz ve ilimiz için verimli geçmesi temennisiyle, sektörün değerli çalışanlarına ve yatırımcılarına başarılar diliyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: