Turizm Haftası, Arap Turizminin Merkezi Bursa’daki Yürüyüşle Başladı

Türkiye çapında kutlanan 37. Turizm Haftası, 2013’te Arap turizminin ana destinasyonu seçilen Bursa’da yürüyüşle başlatıldı....

Türkiye çapında kutlanan 37. Turizm Haftası, 2013’te Arap turizminin ana destinasyonu seçilen Bursa’da yürüyüşle başlatıldı.

Turizm Haftası etkinlikleri, sabah saatlerinde Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. İlk vuruş futbol turnuvası ile devam eten etkinlik, ‘Turizm Kortej Yürüyüşü’ ile devam etti. Tophane Saltanat Kapıda başlayan yürüyüş, kapalı çarşıdan devam ederek Kozahan altı Ertuğrul Bey park alanına kadar devam etti. Mehter konserinin ardından kılıç kalkan gösterisi ile devam eden kutlamalar, konuşmalarla devam etti.

Reklam
Reklam

Programda olmasına rağmen yağmur muhalefeti nedeniyle halk oyunları, Hacivat-Karagöz gösterileri, Olgunlaşma Enstitüsü defilesi, konser ve kokteyl programı ise yapılamadı. Açılış konuşmaları sırasında yağmur yağması ile birlikte tören için alanda bulunan protokol ve öğrenciler çadırların altına alındı.

BURSA’DA TURİZM HAFTASI 7 NİSAN’DA BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bursa İl Müdürü Ahmet Gedik, burada yaptığı konuşmada, turizm bilincini geliştirmek, halka turizmin önemini anlatmak ve iç turizm hareketliliğine canlılık kazandırmak üzere, 37 yıldan bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, ülke genelinde 15-22 Nisan tarihlerini Turizm Haftası olarak kutladığını hatırlattı.

Bursa olarak, turizm hareketliliğine daha çok önem verdiklerini anlatan Gedik, “Ama Bursa olarak bize bu zaman yetmediğinden Sayın Valimiz Şahabettin Harput’un plan ve projeleri ile daha önceki yıllarda planlanan 22 Arap ülkesinin Arap turizminin ana destinasyonu ilan edilen Bursa’da, 7 Nisan'da turizm sezonunu açtık.” dedi.

Ahmet Gedik, yarından itibaren Bursa merkez ve ilçelerinde çeşitli etkinliklerle turizm haftası etkinliklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. Gedik’in konuşmasının ardından yağmur şiddetini artırınca program, diğer konuşmalar yapılmadan tamamlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: