Turizm Haftası -Giresun Valisi Şahin: -"En güzel ve en fazla yaylaların ilimizde bulunması, turistlerin klima özelliğinde olan yaylaları tercih etmesi, bizi diğer illere göre daha avantajlı duruma getirmektedir"

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "En güzel ve en fazla yaylaların ilimizde bulunması, turistlerin klima özelliğinde olan yaylaları tercih etmesi,

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "En güzel ve en fazla yaylaların ilimizde bulunması, turistlerin klima özelliğinde olan yaylaları tercih etmesi, bizi diğer illere göre daha avantajlı duruma getirmektedir" dedi.

Vali Şahin, Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl çeşitli kutlamalar yapıldığını belirtti.

Turizmin, ekonomik kalkınmaya çok büyük katkısı olan ve tüm dünyada hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerin başında geldiğini dile getiren Şahin, "Bu sektörden illimizin de yeteri kadar pay alabilmesi için arayışlarımızı ve çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tarihi ve kültürel zenginlik ile doğal güzelliklere sahip şehrimiz, denizi, yaylaları, adası ve konuksever insanları ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Vali Şahin, son yıllarda doğa ve yayla turizminin yaygınlaştığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"En güzel ve en fazla yaylaların ilimizde bulunması, turistlerin klima özelliğinde olan yaylaları tercih etmesi, bizi diğer illere göre daha avantajlı duruma getirmektedir. 'Turizm hizmetle gelişir, sevgi ile büyür' sözüyle çıktığımız bu yolda, alt yapı ve tanıtım çalışmalarına ağırlık vermiş bulunmaktayız. Doğal, kültürel ve tarihsel zenginliklerimizin korunarak daha iyi hale getirilmesi ve eksiklerimizin giderilmesi yönünde çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız. Turizmin gelişmesi için yapılan çalışmalar ve yatırımlar sonucunda ilimiz, çok yakın gelecekte cazibe merkezi haline gelecektir. İlimizin bölgenin turizm merkezi haline getirmek için yerel yöneticilerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek odalarımızın ve vatandaşlarımızın da el birliği ile gayret göstermeleri gerekmektedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz