Turizm için konaklama önemli

Artvin’de, “Ekoturizmi Geliştirmeye Yönelik Ev Pansiyonculuğu Eğitimi” kursunu tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.

Artvin’de, “Ekoturizmi Geliştirmeye Yönelik Ev Pansiyonculuğu Eğitimi” kursunu tamamlayan 65 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Artvin Kültür Evi bahçesinde düzenlen sertifika törenine, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Belediye Başkan vekili İrfan Şirin, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Aslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, bazı daire amirleri ile kursiyerler katıldı.

Artvin Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen ve 5-11 Eylül 2011 tarihleri arasında düzenlenen 60 saatlik eğitimi tamamlayan 65 kursiyere sertifikaları, Artvin Valisi Necmettin Kalkan ile protokol üyeleri tarafından verildi.

Reklam
Reklam

Turizm için konaklamanın önemli olduğunu söyleyen Artvin Valisi Necmettin Kalkan yaptığı konuşmada “ Turizm için konaklama önemli. Bunu hem turizm şirketleri hem bu işlerle uğraşan insanlar defaatle dile getirdiği için ayrıca ben ifade etmeyeceğim.

İlin en büyük sorunlarından bir tanesi nitelikli konaklama tesisine sahip olmayışıdır. Hem tur operatörleri hem de günü birlik bölgeye gelen insanların kalabilecekleri uygun mekanlar yok. Batıya gittiğinizde bu ve benzeri coğrafyada yaşayan insanlar, evlerinin bir bölümünü günü birlik konaklamalara ayırıyorlar. Bu kültür bu anlayış, bizde yeni yeni oluşmaya başlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün DOKA ile işbirliği içersinde gerçekleştirmiş olduğu bu etkinlik ve eğitim faaliyeti inanıyorum ki bu faaliyetlerin bölgemizde yaygınlaşmasına vesile olur. Ve akabinde, nitelikli konaklama imkanına da Artvin insanımız kavuşmuş olur. Hiç yatırım gerektirmeyen sadece çevre ve doğaya duyarlı olmakla halledilebileceğimiz konular olduğuna değinmek istiyorum. Karadeniz’den iç bölgelere seyahate başladığınızda, sağlı sollu gördüğünüz yapılar veya karayolları kenarına terk edilmiş hurdalıklar, yine insan mahsulü olan atıklar aslında hiçte bir bedel ödemeden kirletilmeyecek, yapılmayacak işlerdir. Bunlar için yatırım programına ödenek ayırmaya gerek yoktur. Sadece biraz duyarlı olmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Bu konuda hem mahalli idarelerin, hem de genel idarenin taşra teşkilatının duyarlı olacağına inanıyorum. Yasaların vermiş olduğu yetkiler var. Hem 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, hem Kabahatler Kanunu, hem de çevre mevzuatının vermiş olduğu yetkiler var. Bütün mesele bu yetkilerin ilgili idareler tarafından kullanılmasıdır diye düşünüyorum. Bu kursa katılan kursiyerlerimizi yürekten tebrik ediyorum. İnanıyorum ki evlerini turizme açacaklardır. Bu arkadaşlarımızdan bir kısmı önümüzdeki günlerde yurt dışına gitme imkanına sahip olacaklardır. İnanıyorum ki yurt dışında görmüş olduklarını da dönüp geldiklerinde kendi bölgelerinde uygulama şansına sahip olacaklardır. Projede emeği geçen ve çalışan tün arkadaşlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz