Turizm Sektörünün Sigortalı Çalışan Sayısı Arttı

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin (AKTOB) Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) verilerinden derlediği bilgilere göre, turizm sektöründe sigortalı çalışanların oranı ağustos ayında

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin (AKTOB) Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) verilerinden derlediği bilgilere göre, turizm sektöründe sigortalı çalışanların oranı ağustos ayında yüzde 13.9 arttı.

AKTOB Ar-Ge biriminin derlediği bilgiye göre, turizm sektöründe sigortalı olarak çalışanların ülke genelinden aldığı pay yüzde 6.4'den yüzde 6.8'e yükseldi.

Sigortalı çalışan sayısı verilene göre ise turizm sektöründe kayıtlı olarak çalışanları sayısı ağustos ayında yüzde 13.9 artarak 799 bin kişi oldu. Sektörün yiyecek içecek hizmetleri sahasında çalışanların sayısı yüzde 14.8 artarak 399 bin kişiye ulaşıştı. Konaklamada sigortalı olarak çalışanların sayısı da yüzde 12.7 artarak 289 bin kişi oldu.

Reklam
Reklam

Öte yandan seyahat acenteliği ve tur operatörlüğünde çalışanların sayısı yüzde 9.5 artışla 53 bine, havayolu sektöründe çalışanlar da yüzde 16 oranında artarak 7 bin 500'e yükseldi.

Spor, eğlence ve dinlence mekanlarında çalışanların oranı da yüzde 16 arttı.

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz