Turizm sezonunu uzatmak için çalışıyoruz

Löfgren, Türkiye'de turizm sezonu Mart Kasım aylarına uzatmak için çalışma yaptıklarını söyledi

Thomas Cook Northern Europe’nin müşterilerini seçtiği en iyi otellere ödüllerini vermek amacıyla Türkiye’ye gelen CEO Lars Löfgren, açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin İskandinav turistlerinin en popüler destinasyonu olduğunu söyleyen Löfgren, İskandinav ülkelerinde yaşayanların yaz aylarında Türkiye’yi Kış aylarında ise Kanarya adalarını tercih ettiğini kaydetti. Türkiye’ye geçen yıl 250 bin İskandinav turistin geldiğini kaydeden Löfgren; “Bu sezonda bu rakam civarında bir sayı bekliyoruz. Türkiye’de en çok tercih edilen bölgeler açık ara ile Side ve Alanya. Bu iki bölgeyi Marmaris ve Bodrum takip ediyor ama buralarda çok az İskandinav turist tercih ediyor” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’de otellerin ve çevrenin oldukça güzel olduğunu ifade eden Löfgren, “ İskandinav turistlerin Türkiye’yi tercih etmelerinde en büyük etken otellerin çok güzel olması, insanların çok iyi olması, yemeklerin çok iyi ve lezzetli olması ve tabiî ki çok güzel bir havanın olması” dedi.

TURİZM SEZONUNU UZATMA ÇALIŞMASI

Hem kendi içlerinde yaptıkları toplantılarda hemde partnerleri ile görüşmelerinde Türkiye’deki sezonu uzatmak amacıyla bir görüş birliği sağlandığını ifade eden Löfgren, “Biz hem kendi içimizde hemde partnerlerimizle turizm sezonun nasıl uzatabiliriz konusunda fikir jimnastiği yapıyoruz. Bizim bugün en çok üzerinde durduğumuz konu bu. Sezonu Mart ayında başlatıp Kasım’a kadar uzatmayı başarabilirmiyiz. Onun çalışması içindeyiz. Çünkü oteller burada, restaurantlar burada. Bu nasıl olabilir diye çeşitli arayışlar içindeyiz” diye konuştu.

SURİYE TEDİRGİN EDİYOR

İskandinav ülkelerinde yaşayanların Türkiye hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını ifade eden Löfgren, “İskandinav ülkelerinde Türkiye için en büyük tedirginlik konusu Suriye’de ki karışıklıklar. İnsanlar hem Suriye, hemde Türkiye hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıkları için bize çeşitli sorular yöneltiyor. En sık sorulan soru ise Antalya’nın Suriye’ye sınırına ne kadar uzak olduğu. Arkadaşlarımız, bu konuda onları elimizden geldikçe aydınlatmaya çalışıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Turizm sektörü açısında 2013 yılının çok iyi başladığını ifade eden Lars Löfgren, bu sene en büyük atağı, politik sorunlarını azaltan Yunanistan’ın yaptığını kaydetti. Lars Löfgren, Türkiye içinde 2013’te geçtiğimiz seneye benzer bir sezon geçireceklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz