Turizmciler KDV indirimi istiyor

ANKARA (ANKA)- Kapadokya Turizm İşletmecileri Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok'a göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, turizmcilere, KDV indirimi için IMF heyetinin gitmesini beklediklerini söyledi.

Turizm Zirvesi'nde KDV indiriminde hayal kırıklığı yaşayan turizmci, umudunu IMF heyetinin gidişine bağladı. Turizm'de KDV indirimindeki son gelişmeleri ANKA'ya değerlendiren KAPTİD Başkanı Tok, 8 Mart'ta Başbakan Erdoğan ile görüştüklerini belirtti. Sektörde, KDV ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları Başbakan Erdoğan'a aktardıklarını açıklayan Tok, Erdoğan'ın, turizmcilere KDV indiriminde yeşil ışık yaktığını ifade ederek şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Başbakan Erdoğan, KDV indiriminin, IMF ile imzalanan stand-by anlaşmasında sıkıntı yaratacağını, bu yüzden de IMF heyetinin gitmesini beklediklerini söyledi."
KDV indiriminin İspanya ve İtalya gibi ülkelerle rekabet etme açısından önemli olduğunu vurgulayan Tok, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtıma ayırdığı ödeneğin yetersiz olduğunu kaydetti. Turizmde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesini isteyen sektör temsilcileri, Antalya'da yapılan Turizm Zirvesi'nden sonra KDV indiriminde hayal kırıklığı yaşamıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, zirve öncesinde KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi konusunda Maliye Bakanı ile anlaşmaya varıldığını kaydetmişti. Bakan Koç'un bu kararın Turizm Zirvesi'nde Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağını söylemesine rağmen Erdoğan, turizmde KDV oranının aşağı çekilmesi konusunda beklenen açıklama yerine bu konuda çalışma yapıldığını belirtmişti.