Turizmciler Sezon Öncesi Sorunları Görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde katıldığı bir toplantıda, "Suriye'deki gelişmeleri...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde katıldığı bir toplantıda, "Suriye'deki gelişmeleri görüyoruz. Artık yavaş yavaş durum netleşmeye başladı. İnşallah kısa süre sonra Suriye'deki problemler de çözülür" dedi.

ORTADOĞU'DA DENGELER DEĞİŞTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın Alanya ilçesinde Kaymakamlık, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtım Vakfı (ALTAV) organizasyonuyla Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Turizm toplantısına katıldı.

Reklam
Reklam

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok önemli bir dönemeç yaşadığını belirterek "İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle Ortadoğu'da dengeler değişti. Barışın ve istikrarın tekrar inşa edilmesi için fırsat doğdu. Bunları iyi değerlendirerek hem bölgedeki işbirliğini, hem de özellikle Filistin'in yeniden kalkınması için gayret sarf ediyoruz" dedi.

GELİŞMELERİ GÖRÜYORUZ

Suriye'deki gelişmeleri gördüklerini belirten Çavuşoğlu, "Artık yavaş yavaş durum netleşmeye başladı. İnşallah kısa süre sonra Suriye'deki problemler de çözülür" diye konuştu. Uluslararası ilişkilerde sürekli dostluğun veya sürekli düşmanlığın değil, ülkelerin karşılıklı çıkar anlaşması olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bazen bu çıkar anlayışının tek taraflı olduğunu, bunun ülke içinde ve dışında sorun çıkarabildiğini belirtti. Çözüm sürecine de değinen Mevlüt Çavuşoğlu, "Yıllardır mücadele edilen bir beladan inşallah ülkemizi kurtarırsak yeniden şaha kalkma ve yeniden hamle içinde olacağız. Bunlar Türkiye'nin geleceği, 2023 ve 2071 hedefleri için potansiyelimizi harekete geçiren güzel şeylerdir" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

TURİZM DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ DEĞİL

Konuşmasında turizmde yeni imkanlar oluştuğunu vurgulayan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni fırsatlar çıkıyor diye turizmde her şey yolunda demek değil. Turizmin sorunsuz bir sektör, dikensiz gül bahçesi olduğunu söyleyemeyiz. Dolayısıyla hem fırsatlar, hem yaşanabilecek sorunlar var. Fırsatları tek başına biri kullanamayacağı gibi, karşılaşabileceğimiz sorunlar için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Bu iş tek başına yapılacak bir iş değil. Bir bütün olarak ele almak gerekiyor."

SEZON BAŞLADI

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir de konuşmasında iyi bir turizm sezonu geçirmek istediklerini söyledi. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Alanya ve turizm için yol haritası çizmek amacıyla toplantı yapıldığını bildirerek "Sezon hemen hemen başladı. Bu sezon geçen sezondan daha iyi olacağına inanıyorum ama turistin gelmesi yetmiyor. Turisti memnun şekilde göndermemiz gerekiyor. Bunun için tekneciden otelciye kadar herkesin sorumluluğu var" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz