Turizmcileri, Kışın Otellerin 5 Ay Kapalı Kalması Korkusu Sardı

Antalya'nın Side-Manavgat destinasyonunda 15 Kasım'dan itibaren konaklama tesislerinin yüzde 65'inin kapanacak olması turizmcileri endişelendirdi. Konaklama...

Antalya'nın Side-Manavgat destinasyonunda 15 Kasım'dan itibaren konaklama tesislerinin yüzde 65'inin kapanacak olması turizmcileri endişelendirdi.

Konaklama tesisleri işletmecileri, Antalya bölgesinde 15 Kasım'da kapanan çoğu otellerin 15 Nisan'a kadar kapalı durduğundan dert yanıyor. Turizmciler, bölge destinasyonunda turizmin 7 aydan 12 aya çıkması için sağlık, spor, kongre, kültür, engelli ağırlama, bisiklet ve golf turizmine ağırlık verilmesini istiyor. Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, yaptığı açıklamada, Side-Manavgat destinasyonunda otellerin doluluk oranının yüzde 95 olduğunu bunun 50 gün sonra yüzde 40 seviyesine düşeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bölgede kış turizmi canlılığı ve harcama potansiyeli yüksek turist ağırlamada model turizm merkezinin Belek olduğunu anlatan Barut, Belek'in golf turizminde bir dünya markası olduğunu kaydetti. Side-Manavgat bölgesinin 180 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonuna sahip olduğunun altını çizen Barut, her yıl bölgede 10 bin yatak artışına karşı tatil yapan yabancı konuk sayısında artışın olmadığını söyledi. Barut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgemizde 15 Kasım'dan itibaren konaklama tesislerinin çoğunluğu 15 Nisan'a kadar kapalı kalacak. Buna bağlı olarak 100 turizm sektörü çalışanı işsiz kalacak. Maalesef bölgemizde bir türlü turizmi 7 aydan 12 aya çıkaramadık. 50 gün sonra bölgemizdeki otellerin çoğu kapanacak. Artık buna köklü bir çözüm bulmanın zamanı geldi. Bölgemizde turizmi 7 aydan 12 aya çıkarmak için yatak sayısını artırmak yerine sağlık, yaşlı, golf, kongre, engelli, kültür ve Avrupalı spor kulüplerini ağırlamaya yönelik tesisler yapalım. Otellerin kışın kapalı kalması bölge turizmi açısından iyi bir durum değil."

Reklam
Reklam

Kışın genelde bölgeye Orta ve Kuzey Avrupa ülkelerinde 50 yaş üstü turistlerin geldiğini belirten Barut, gelen turist sayısının düşük olması nedeniyle çoğu tesisin otelin giderlerini karşılamadığı gerekçesiyle kapatmak zorunda kaldığını kaydetti. Bölgeye Belek gibi harcama potansiyeli yüksek turistin gelmesi için acilen golf sahalarının turizme kazandırılması gerektiğinin altını çizen Barut, bir golf sahasının turizmciye maliyetinin 7 bin dolara mal olduğunu söyledi.

Manavgat Kızılağaç Turizm Merkezi(KTM) bulunan konaklama tesisinin kongre turizminin yaygınlaşmasına yönelik turizm hizmeti verdiklerini belirten Starlight Convention Center Otel sahibi Ünal Akpınar, sağlık, spor ve kongre turizmine yönelik başta Rus ve Almanlar hizmet verdikleri için yılın 12 ayı konaklama tesislerinin açık olduğunu kaydetti. Kongre turizmine yönelik hizmetlerinin yüzde 65'ini Ruslara verdiklerini anlatan Akpınar, geçen yıl kışın dünyanın değişik ülkelerinden 30 futbol takımını otellerinde ağırladıklarını, bu sene bunu 50'ye çıkarmak istediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: