Turizmcilerin sorunları tartışıldı

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin organize ettiği 'Turizm sektöründeki esnafın sorunları' toplantısı merkeze bağlı...

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'nin organize ettiği 'Turizm sektöründeki esnafın sorunları' toplantısı merkeze bağlı Göreme beldesinde yapıldı.
Göreme Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı İsmail Ördü, Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz, Avanos Esnaf Odası ve İl Genel Meclis Üyesi Mesut Yıldırım, Birlik Başkan Yrd. Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Mustafa Gök, Nevşehir Esnaf Odası Başkanı Nafiz Çalışkaner ve turizm sektöründe faaliyette bulunan esnaf katıldı.
Esnafın ortak sorunları maliyenin yapmış olduğu gece denetimlerinin saatinin ayarlanması, Medaş tarafından yapılan elektrik kesintileri, pansiyon ve buna benzer işletmelerin yapacağı tadilatların koruma kurulu, sit engeline takılması gibi konular üzerinde yoğunluk kazandı. Birlik Başkanı İsmail Ördü, sorunların çözümü yönünde girişimlerde bulunulacağını ve bu konularda birlik olarak her türlü imkanın seferber edileceğini belirtti.
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, kurumlar ile turizm esnafının diyaloğunu artırmaya çalıştıklarını, sektörün insan odaklı olduğu için bire bir doğrular ve yanlışların çok çabuk ortaya çıktığını söyledi.
İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör ise yaptığı konuşmada, turizm esnafından birlikte hareket etmenin önemine değindi. Bölgede verilen hizmetin ucuz olduğunu belirten Işıkgör, “Turizm sektörü hassas bir sektördür. Hizmet sektöründe kalifiye eleman yerine vasıfsız elemanlar çalıştırılması kaliteyi düşürüyor.” dedi.
Göreme Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz da şunları dile getirdi: “Esnaf toplantılara katılıyor ancak sonuç alınamadığı için kimse artık toplantılara katılmak istemiyor. Kurumlar turizmci esnafın çok para kazandığı imajı olduğu için denetimler çok sık aralıklarla yapılıyor. Bu da esnafı canından bezdiriyor. Turizm esnafı olarak 12 ayın 5 ayı çalışıyoruz, 12 aylık vergi ödüyoruz. Devlet bize bu konuda yardımcı olmalı. Yaz aylarında meydana gelen elektrik kesintileri esnafı bıktırdı, usandırdı. Her işletme elektrik kesintisine karşı iş yerine jeneratör aldı. Elektrik kesilince Göreme’nin her yerinde jeneratör sesi ile gürültü kirliliği yaşanır oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz