Turizmciyi Bayram Tatili Heyecanı Sardı-Ramazan Bayramı Tatilinin Yaklaşmasıyla Marmaris,Bodrum Ve Fethiye Gibi Güney Ege'nin Gözde Turizmmerkezlerindeki Tesisler, Yerli Turistler Içinhazırlıklara Başladı

Ramazan Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerindeki tesisler, hazırlıklara başladı.

Ramazan Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerindeki tesisler, hazırlıklara başladı.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arefe gününden itibaren bölgelerine yerli turist akını beklediklerini söyledi.

Ramazan'ın ağustos ayına denk gelmesi nedeniyle sektörün iç pazarda düşüş yaşadığına işaret eden Açıkgöz, bu kaybı bayram tatilinde telafi etmeye çalışacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Havaların da güzel olmasıyla yerli turistleri en güzel şekilde ağırlayacaklarını ifade eden Açıkgöz, "Otelcilerimiz bayram tatiliyle ilgili her türlü organizasyonunu yaptı. Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm merkezlerimizde Türk müşteriler için otellerimiz yeteri kadar yer ayırdı. Yerli müşterilerimiz için özel tatil programları hazırlandı" dedi.

Vatandaşlara rezervasyonlarını son güne bırakmamaları çağrısı yapan Açıkgöz, güzel bir bayram tatili geçirmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu kaydetti.

Özellikle Marmaris'in her geçen yıl yerli turist oranını arttırdığına dikkati çeken Açıkgöz, tatilini ilçede geçirmek isteyenlerin bütçesine uygun konaklama fırsatı bulabileceğini dile getirdi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) temsilcileri ise bayram tatilinde yerli turistlerin Antalya'nın yanı sıra Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Çeşme'nin öncelikli tercihleri arasında olduğunu belirttiler.

Güney Ege'deki otelcilerin iç pazara da gereken önemi vermesi gerektiğine değinen acenteciler, yerli turist sayısının erken rezervasyon avantajları dolayısıyla artış gösterdiğini kaydettiler.

Reklam
Reklam

Bu arada bölgedeki birçok büyük otelde, bayram tatili dolayısıyla özel eğlence programları hazırladığı belirtildi. Bayramda ünlü birçok sanatçıyı tatilcilerle buluşturmayı amaçlayan tesislerin ilgi gördüğü öğrenildi. Bazı otellerin ise müşterilerine eğlenceli bir tatil yaşatmak için animasyon gösterileri hazırladığı kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: