‘turizmde Hedef 2013 Projesi’

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ‘Turizmde Hedef 2013 Projesi’nin, işsiz ve mesleksiz...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ‘Turizmde Hedef 2013 Projesi’nin, işsiz ve mesleksiz insanlar için bir fırsat olduğunu söyledi.

Toroslar Belediyesi’nin de ortağı olduğu ‘Turizmde Hedef 2013 Projesi’nin dün başlayan ikinci etabını yazılı bir açıkla ile değerlendiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini, 9 Avrupa birliği projesi ve belediye bünyesinde kurdukları Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) ile bunu gözler önüne serdiklerini belirtti. İşsiz insanları meslek sahibi yaparak iş bulmalarını kolaylaştırmada büyük başarı elde ettiklerini dile getiren Tuna, özellikle TORTEK bünyesinde 25 branşta 12 bin 500 kişiye mesleki eğitim verdiklerinin altını çizdi. Toroslar ilçesi genelinde yaygınlaştırdıkları meslek kurslarından her mahalleden, her yaştan ve her meslekten insanın yararlandığına dikkat çeken Tuna, Mersin’de yapılacak olan 2013 Akdeniz Oyunları öncesinde ortaya çıkan ‘Turizm’de Hedef 2013 Projesi’nin işsiz ve mesleksiz insanlar için bir fırsat olduğuna vurgu yaptı. Bu projeye belediye olarak katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Tuna, şöyle devam etti: “Aşçılık, son dönemde çok kazandıran ve yükselen bir meslek dalı olmuştur. Biz de Toroslar Belediyesi olarak işsizliğin önlenmesi noktasında açtığımız kursların genellikle kalifiye eleman sıkıntısı çekilen branşlarda olmasına öncelik veriyoruz. Beceri geliştirme ve ekip çalışması konularında kapsamlı ve yoğun bir eğitim alan kursiyerlerimizin eğitim süresince teknik olarak gelişerek kariyer hedeflerini daha bilinçli belirleyeceklerine inanıyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: