Turizmde Imaj Tazelenmesi

DENİZLİ (AA) - Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, Gezi Parkı olaylarının dış basına yansımasından kaynaklanan imaj kaybının önlenmesi amacıyla Türkiye’ye turist gönderen ülkeler nezdinde aktif girişimlerde bulunulması ve üst düzey yetkililerle birebir görüşmeler yapılması kararı alındığını söyledi.

DENİZLİ Ankara'da toplandığını belirtti. TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi Karakan, Denizli adına bu zirveye katıldığını ifade ederek, toplantıda, Gezi Parkı olaylarından Türkiye'nin etkilenmemesi ve yeni döneme ilişkin stratejileri görüştüklerini dile getirdi. Zirvede, ülke imajı açısından ‘kriz’ ibaresinin kullanılmamasını ve bu fırsattan yararlanmak isteyen tur operatörlerine karşı fiyat indirimine gidilmemesini kararlaştırdıklarını vurgulayan Karakan, şöyle konuştu: "Gezi Parkı olaylarının dış basına yansımasından kaynaklanan imaj kaybının önlenmesi amacıyla Türkiye'ye turist gönderen ülkeler nezdinde aktif girişimlerde bulunulması ve üst düzey yetkililerle bire bir görüşmeler yapılması kararı alındı. Tüm turizm aktörlerini kapsayacak şekilde bakanlık ile TÜROFED’in ortak çalışmalarda bulunmasının kararlaştırıldığı zirvede, yanlış haber yapımının önlenmesi amacıyla basının sürekli bilgilendirilmesi gerektiğinin altı çizildi."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: