Turizmde Nisan-Mayıs Verileri Endişeye Yol Açtı

Kuşadası'nda, 5 yıldızlı Korumar Oteli'nin Genel Müdürü Tacettin Özden, turizm sezonunda yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. Turizm...

Kuşadası'nda, 5 yıldızlı Korumar Oteli'nin Genel Müdürü Tacettin Özden, turizm sezonunda yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. Turizm sezonunun iyi başlamadığına dikkati çeken deneyimli turizmci, "Nisan ve Mayıs ayları turizm açısından sıkıntılı geçti ve sezona kötü bir başlangıç yaptık. Ancak, eldeki verilere göre, Haziran ayından itibaren düzelme bekleniyor" dedi.

Otellerin 2012 yılı Nisan Mayıs ayları doluluk oranlarında geçen yıla oranla en az yüzde 10'luk bir düşüş olduğuna dikkati çeken Kuşadası Korumar Oteli Genel Müdürü Tacettin Özden, "Turizm sezonunda özellikle Nisan, Mayıs sıkıntılı geçti. Doluluk oranları geçen yıla oranla yüzde 10 civarında düşüklük var. Haziran ayından itibaren bir toparlanma gözüküyor. Haziran'dan Eylül ayına kadar geçen yıl seviyelerine ulaşmış görünüyor. Ancak, Türkiye genelinde genel olarak bir düşüklük var. Özellikle İran ve Rus pazarında sorun olursa ve bu da rezervasyonlara yansırsa, sıkıntılı bir yıl olabilir. Zaten İngiliz pazarındaki düşüklük devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Avrupa'daki düşüklüğün genel olarak ekonomik krizden kaynakladığını vurgulayan Özden, şunları söyledi: "Ayrıca, bizimle alternatif olan Yunanistan, İspanya, Mısır ve Tunus gibi ülkeler fiyat kırımlara gitti. Bu nedenle o pazarlara yönelik bir yönelme oldu. İran'ın hem siyasi durumu hem de yaşanan devalüasyon olması yüzünden tatil pahalı geldi, özellikle Türkiye. Bunun üzerine kendi siyasi durumları eklenince Türkiye pazarı için sıkıntı olabilir beklentisi hakim. Rusya'da alternatif ülkelerdeki fiyat kırılmalarından dolayı bir yönelme olma tehlikesi var."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: