Turizme "ücretsiz Çay" Ile Destek

Kastamonu'da yaşayan emekli Hamdi Sepetçi, Kastamonu Kalesi'ni gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere ücretsiz çay dağıtarak ilin turizmine katkıda bulunuyor.

Kastamonu'da yaşayan emekli Hamdi Sepetçi, Kastamonu Kalesi'ni gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere ücretsiz çay dağıtarak ilin turizmine katkıda bulunuyor.

Sepetçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Küçük Sanayi Sitesi'nde 40 yıl kaportacılık yaptığını belirterek, emekli olduktan sonra boş vakitlerini değerlendirmek için Atabeygazi Mahallesi'ndeki evine yakın olan Kastamonu Kalesi'ni gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere ücretsiz çay dağıtmaya başladığını söyledi.

Her gün ortalama 200-250 kişiye ücretsiz çay ikramı yaptığını ifade eden Sepetçi, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Çay için bana çay ücreti ödemek istiyorlar, asla kabul etmiyorum. 'Olmaz siz misafirsiniz" diyorum, çok şaşırıyorlar. Dünyada her şey maddiyata dayalı olduğu için sanırım bu ilginç geliyor. 'Çay demledim bitiremezseniz o zaman parayı alırım' deyip takılıyorum. Bazen bana fark ettirmeden tepsinin veya örtünün altına 15-20 lira koyanlar oluyor. Fark ettiğim zaman parayı geri veriyorum. Eskiden çayı demleyip kaleye kadar çıkartıyordum, artık turlar, kaleyi gezerken çayı demliyorum, dönüşte ikram yapıyorum."

Demlediği çayı ziyaretçilerin beğendiğini ifade eden Sepetçi, ziyaretçilerle zaman zaman ilginç diyaloglar kurduğunu söylüyor.

Misafirler çayı beğendikleri zaman 'İçine ihlas (Allah rızasını gözetme) kattım' dediğini aktaran Sepetçi, "Bana 'Biz onu nereden bulabiliriz' diyen oluyor. Çok gülüyorum" diye konuştu.

Bu çay ikramını yaparken ticareti düşünmediğini vurgulayan Sepetçi, şöyle devam etti:

"Biz esnaflık yaptık. Çok şükür iyi para kazandık. Babamın da durumu iyiydi. Cömertliğimiz biraz da buradan geliyor. Kastamonu'yu gezsinler tanısınlar burayı sevsinler benim tek derdim o."

Reklam
Reklam

Muhabir: Yaşar Kuru/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: