Turizme Yön Verenler, Lisede Seminer Verdi

Turizm bölgelerindeki tüm Üniversite öğrencilerine seminer veren Turizme Yön Verenler (TUR-YÖN) Yönetim Kurulu Başkanı Recep...

Turizm bölgelerindeki tüm Üniversite öğrencilerine seminer veren Turizme Yön Verenler (TUR-YÖN) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Arısoy, Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde ilk kez lise öğrencilerine seminer verdi.

Konferans salonunda düzenlenen seminere, okul yöneticileri ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. TUR-YÖN Başkanı Recep Arısoy, DİEM Gıda-Hijyen Denetim Marka Patent Danışmanlıkı Grup Başkanı Didem Kuvanç, Kuşadası Fantasia Otel Genel Müdürü Haluk İldiri, 2012 yılının en iyi mutfak şefi seçilen Firkan Gülaydın ve turizmci Sevan Nişanyan konuşmacı olarak katıldı. Seminerde, sektörde öğrenciler ve yeni katılan genç turizmcilerin yaşadığı sıkıntılar dikkate alınarak; bu sıkıntıların temel nedenleri konuşuldu. Ayrıca hem sektörde, hem de eğitim kurumlarına yönelik çözüm önerilerinde bulunuldu.

Reklam
Reklam

TUR-YÖN olarak gençleri sektöre hazırlamak ve turizmde daha verimli olabilmeleri sağlamak için stratejik ve kariyer planlaması konusunda bilgilendirmeler yaptıklarını belirten Recep Arısoy, bu tür eğitim faaliyetlerini daha çok üniversetilerde yaptıklarını, bu kez Selçuk İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne destek vermek için ilk kez bir lisede seminer verdiklerini söyledi. Arısoy, böyle bir seminerin bu okulda verilmesine öncülük eden İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmeti Alan Şefi Nevin Sayın’a teşekkür etti.

Kendi alanları konusunda bilgiler veren diğer konuşmacılar ise; meslek ile ilgili kendilerinin de öğrencilik yıllarında yaşadıkları sıkıntıları ve bugüne kadar yaşanana zorluklar konusunda açıklamalarda bulundular. Öğrencilerin sorularının da yanıtlandığı seminerde, fikir alışverişinde bulunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: