Turizme "zeugma" bereketi

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in en büyük turizm potansiyeli Zeugma antik kenti ve mozaikleri, turist sayısında patlamaya yol açtı. Bu yılın ilk 5 ayında Gaziantep'e gelen yerli ve yabancı turist sayısı 3 kat arttı.

Gaziantep'in Nizip İlçesi'ne bağlı Belkıs Köyü'nde bulunan ve 4 yıl önce kurtarma kazılarıyla tüm dünyanın ilgi odağı olan Zeugma antik kentinden çıkarılan paha biçilemeyen mozaikler ve diğer tarihi eserler, turistlerin büyük ilgisini çekmeye başladı. Bu yılın ilk 5 ayında 19 bin 409'u Türk, 13 bin 170'i yabancı olmak üzere Gaziantep'e toplam 32 bin 579 turist geldi. Turistlerin Gaziantep'te ilk ziyaret ettiği yerlerin başında Zeugma mozaiklerinin sergilendiği Gaziantep Müzesi ve Nizip'teki Zeugma antik kenti oldu. Geçen yıl aynı dönemlerde kente 4 bin 386 yabancı turist gelirken, bu yıl bu rakamın 3 kat artması yetkilileri sevindirdi.

Reklam
Reklam

Gaziantep Müzesi'nde sergilenen Çingene Kız, Trıton, Dionysos ve Nike, Antiopa ve Satyros, Poseidon, Oceanos ve Tethys, Dionysos'un Düğünü, Venüs'ün Doğuşu, Akhılleus, Oceanos ve Tethys, Daıdalos ve Ikaros, Galateia, Silenos, Kahvaltı Sofrası, Yunuslu Eros mozaikleri, çok sayıda fresk (duvar resmi), heykeller, dünyanın en değerli ve benzeri bulunmayan 1.55 cm boyunda Mars heykeli ve bir dünya rekoru olan 100 binin üzerinde Zeugma mühürleri turistlerin görme fırsatı bulabileceği eserler arasında yer alıyor.

Gaziantep'e gelen turistler, ayrıca dünyanın en eski yerleşim yeri olan Dülük, Yesemek Açık Hava Müzesi'ni de görme fırsatı buluyor.