Turizmin hareketli olduğu bölgelerdeki yollar Karayolları ağına alınıyor

Şanlıurfa’da önemli tarihi mekanların bulunduğu Harran- Viranşehir arasındaki 80 kilometrelik yol, Karayolları ağına alınıyor. Yol...

Şanlıurfa’da önemli tarihi mekanların bulunduğu Harran- Viranşehir arasındaki 80 kilometrelik yol, Karayolları ağına alınıyor. Yol standartlarının yükseltilmesi için çalışma başlatan yetkililer, bu bölgeleri önümüzdeki yıllarda çok sayıda turistin ziyaret etmesini bekliyor.
Bazda Mağaraları, Han El Ba’rür Tarihi Hanı, Şuayip kenti ve Soğmatar kenti Harran ile Viranşehir arasındaki güzergahta bulunuyor. 80 kilometrelik yol il özel idaresi yol ağında yer alıyor. Bu turizm bölgelerin daha fazla turist tarafından ziyaret edilmesi için yol standartları ve çevre düzenlemesi için çalışma başlatıldı.
Tarihi mekanları ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yolun Karayolları ağına dahil edilmesi için çalışmaların bir an önce başlatılması talimatın verdi. Vali Güvenç, bu yolun güvenliği ve Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstermesinden dolayı kara yolu standartlarına yükseltilmesi için çalışma yapılması gerektiğini belirtti.
Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen’in de eşlik ettiği ziyarette yol yapım çalışmalarının bir hafta içinde başlayacağı açıklandı. Bir hafta içinde çalışmalara başlayacaklarını ve yolun ihale aşamasına geleceğini dile getiren Gülen, yolun ödeneğinin hazır olduğunu ifade etti.
Daha sonra Vali Güvenç, beraberindeki heyetle birlikte Harran ilçesinin önemli tarihi yerlerinden olan Bazda Mağaraları, Han El Ba’rür Tarihi Hanı, Şuayip kenti ve Soğmatar kentinde incelemelerde bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Hakan Kutluhan, tarihi yapılar hakkında Vali Güvenç’e bilgi aktardı. Vali Güvenç, bu yapıların çevre düzenlemesi, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının yapılması konusunda talimat verdi.
İncelemeler sonrası güzergahı üzerinde bulunan Koyunculu köyünü ziyaret ederek köy halkıyla sohbet eden Vali Güvenç, civar köylerden gelen yöre halkının da sorunlarını dinledi. Güvenç, yol ve okul sıkıntılarını dile getiren köylülerin isteğinin yerine getirilmesi için çalışmaları kısa sürede başlatacaklarının sözünü verdi.
Bu arada Vali Güvenç, Viranşehir-Urfa, Siverek-Urfa, Ceylanpınar-Viranşehir yollarını ve Siverek ile Viranşehir Devlet Hastanelerinin toplu açılışını haziran veya temmuz ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapabileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz