Turizmin önündeki engeller kalkacak

Ankara (AA)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türk turizminin önündeki engelleri kaldırmak suretiyle stratejik atılımları el birliği ile hayata geçireceğiz" dedi.
Erdoğan, turizmin sorunlarının ele alındığı Başbakanlık Merkez Bina'da yapılan toplantının başında yaptığı açıklamada, son birkaç yıl içinde Türk turizmi adına gösterdikleri büyük gayretlerle elde edilen kazanımlar bulunduğu söyledi.

Elde edilen bu kazanımları kalıcı hale getirmek, daha büyük hedefler ve turizmin vizyonunu geliştirmek, sektörün ihtiyaçlarını konuşmak üzere bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, "Amacımız son birkaç yıl içinde Türk turizminin gösterdiği büyük gayretlerle elde ettiği, geldiğimiz konum var. Bu kazanımların kalıcı hale gelmesi ve
neler yapılması gerektiğini ortaya koymak üzere bir araya geldik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'ye, 2005 yılında 21 milyon turist geldiğini, bunun ekonomiye katkısının yaklaşık 18 milyar dolar olduğunu anlatan Erdoğan, bu rakamların, turizmin ekonominin can damarlarından biri olduğunu anlatmakla kalmadığını, aynı zamanda ileriye dönük bir projeksiyonla bakıldığında Türkiye'nin elindeki en önemli potansiyellerinden biri olduğunu da ortaya koyduğunu söyledi.

Sektörde, son 3 yıl içinde önemli bir ivme yakalandığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ancak hepimiz biliyoruz ki, Türk turizminin potansiyeli bu değil, bu çok daha üstte olmalı. Bu müspet gidişte bir duraksama yaşamamak için hem sektör temsilcileri olarak sizler hem de hükümet olarak bizler bunu konuşmak durumundayız."