Türk-Alman Dostluk Parkı, Döşemealtı'nda Açıldı

Değişim Yolu ile Entegrasyon programı kapsamında Spielart Werkstatt Heidelberg - Döşemealtı Belediyesi işbirliği ile yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkı, Döşemealtı'nda

Değişim Yolu ile Entegrasyon programı kapsamında Spielart Werkstatt Heidelberg - Döşemealtı Belediyesi işbirliği ile yapımı tamamlanan Türk-Alman Dostluk Parkı, Döşemealtı'nda açıldı.

Yapımına 2009 yılında başlanan, Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edilen, Alman Sosyal ve Çalışma Bakanlığı'nın programı olan Değişim Yoluyla Entegrasyon projesi kapsamında 3 yıldır sürdürülen proje mutlu sonla tamamlandı.

Mesleki Eğitim ve Mesleki Yönlendirme amaçlı çalışmalar içeren uluslararası değişim ve tecrübe edindirme aktiviteleri yoluyla, iş bulmakta zorlananların, bir mesleğe ve işe entegrasyon şansını arttırma projesi olan Değişim Yoluyla Entegrasyon projesinde proje üyeleri mesleki alanda tecrübe edindi ve Döşemealtı'nı yakından tanıma fırsatı buldu.

Reklam
Reklam

Düzenlenen törende konuşma yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, proje sayesinde yabancı ülke proje üyeleri ve Alman öğrencilerin Döşemealtı'nı yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi.

Değişim Yoluyla Entegrasyon Projesi'nde gençlerin kendi ayakları üzerinde kalmasını sağlamak, mesleği yapabilme cesareti ve bunun yanında iş bulma alanlarının genişliğine ulaşmalarına katkı koymak istediklerini anlatan Tursun, "Kalfa oldular, inanıyorum ki ustalıklarına da çok kısa sürede ulaşırlar" dedi.

Törene Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer, İlçe Emniyet Müdürü Ali Şentürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, proje üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje alanı 1 dönüm olan parkta Romanya'dan özel olarak getirilen 20 metreküp akasya ağacı, oturma gurubu olarak yerleştirildi.

Tören sonrasında Nurettin Tursun, Proje Koordinatörü Özkan Erge'ye ve Alman Sosyal ve Çalışma Bakanlığı Kurum Müdürü Ulrike Gartuna'ya plaket verdi. Ulrike Gartuna da Tursun'a şehrin fotoğrafları ile derlenmiş özel bir tablo hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: