Türk Ambalaj Sektöründen Almanya’ya Çıkarma

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever ile Yönetim Kurulu Üyesi...

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever ile Yönetim Kurulu Üyesi Alican Duran’ın önderi olduğu Türk Ambalaj Heyeti, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde organize edilen B2B iş görüşmelerine katıldı.

Ambalaj sektörünün önde gelen 12 üretici firmasından 17 yetkilinin bulunduğu görüşmelere Alman yerleşik satın almacılar, distribütörler ve toptancıların ilgisi büyük oldu. B2B’ye Henkel AG & CO. KGaA veTEEKANNE GmbH & Co. KG gibi dev firmaların da bulunduğu 41 şirketten 56 yetkili de konuk oldu.

Reklam
Reklam

Türk heyeti, B2B iş görüşmeleri öncesinde Willich Münchheide endüstri bölgesinde bulunan firmaları ziyaret etti.

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, heyetin yerli yabancı tüm katılımcılardan tam not aldığını belirtti. Ambalaj sektörünün öne çıktığını ve ihracatını artırdığını anlatan Tever, “Türkiye ambalaj sektörü her yıl ortalama yüzde 3,5 büyüme kaydedilen dünya ambalaj sektöründen de hızlı büyümektedir.” dedi. Tever, Türkiye ambalaj sektörü ürünlerinin AB ülkeleri başta olmak üzere dünya çapında 191 ülkeye ihraç edildiğini aktardı. Almanya, İngiltere, Irak, Fransa, İran, Hollanda, İtalya, İsrail, Rusya Federasyonu ve Yunanistan’ın ihracatta ilk 10 sırayı alan ülkeler olduğuna işaret eden Tever, “Türkiye’nin en büyük ambalaj ithalatçısına yaptığımız bu ziyaret tüm sektör tarafından başarılı olarak değerlendirildi. Kısa vadede aynı konseptte olan etkinliklerin muhtelif ülkelerde devam ettirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: