Türk-Amerikan Derneği franchiseelar ile büyüyor

Türk - Amerikan Derneği (TAD) Başkanı Dr. Ali Kemaloğlu, 60 senedir dil eğitimi verdiklerini belirterek,...

Türk - Amerikan Derneği (TAD) Başkanı Dr. Ali Kemaloğlu, 60 senedir dil eğitimi verdiklerini belirterek, Amerikalılar'ın Türkçe'yi, Türklerin de ingilizce’yi TAD ile öğrendiğine işaret etti. Kemaloğlu, dernek olarak franchiselarla büyüdüklerini de aktardı.
TAD franchiseeleri ile Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda derneğin Amerikan Kültür Dil kursu'na karşı verdiği hukuk mücadelesi vurgulandı. Toplantıya başkanlık eden TAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemaloğlu, “ Amerikan Kültür Dil Kursu olup da yasal olmayan okul adını Dil Okulları olarak kullanan kurumla karıştırılıyoruz. Hukuk mücadelemiz devam ediyor." dedi.
İlk Türk-Amerikan Koleji’ni Aydın'da hizmete sunduklarını açıklayan Ali Kemaloğlu, franchiseeleri ile daha güçlü büyüdüklerini vurguladı.
Kemaloğlu, "Türk-Amerikan kültürel bağlarının güçlenmesinde köklü bir kurum olan TAD, 60 senedir faaliyetlerine devam ediyor. Amerikan Kültür olarak da bilinen dernek, kurulduğu günden bu yana binlerce Amerikalının Türkçe’yi öğrendiği, Türklerin de İngilizce’yi öğrendiği bir yer haline geldi. Verdiğimiz dil eğitimi kültürel münasebetlerin ilerlemesi adına bir araç.” ifadelerini kullandı.
Derneğin genel müdürü Dilek Dengizek Ersenal ise "Kuruluşumuzdan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir dil kursu olarak faaliyet yürütüyoruz. Amacımız kültürlerarası yakınlaşma ve birbirini anlama imkanı yaratmak. Bu minvalde alanında uzman isimlerin katıldığı entelektüel tartışma ortamları oluşturarak geniş bir yelpazede faaliyet ve organizasyonlara imza atıyoruz. Siyasetten uzağız. Sloganımız Nesilden Nesile Türk-Amerikan Derneği'dir. Toplumda önemli yerlere gelmiş insanların pek çoğunun yolu buradan geçmiştir ve artık onların torunları da kurumuzda eğitim almaya geliyor.” dedi.
Ankara Cinnah Caddesi'nde bulunan TAD Genel Merkezi'nde yapılan toplantının ilk bölümünde bütün franchiseeler, öğrencilerinin memnuniyetlerini, başarılı uygulamalarını ve taleplerini dile getirdi. Toplantının ikinci bölümünde ise dernek yöneticileri akademik konular ve yenilikler hakkında franchiseelere bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz