Türk asıllı İngiliz askerin evine taziye ziyareti

(İHA) - Kuzey İrlanda'da "Gerçek IRA" adlı örgütün düzenlediği saldırıda öldürülen iki İngiliz askerinden biri olan Cengiz Azimkar'ın evine taziye ziyaretleri sürüyor.

KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ve basın ataşesi Hüseyin Özel, babası KKTC asıllı olan Cengiz Azimkar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan KKTC Temsilciliği Basın Sözcüsü Hüseyin Özel, "Ailenin durumu perişan. Daha önce kendileriyle bir ilişkimiz yoktu, fakat KKTC olarak sonuna kadar onların arkasındayız. Ailesi konuşmak istemiyor. İngiliz Savunma Bakanlığı ayrıca konuyla ilgili açıklama yapacak. Biz de onların sessiz kalma durumuna saygı duyuyoruz.Ailesinin de, bizim de acımız çok büyük" dedi.

Reklam
Reklam

Özel, İHA'ya yaptığı açıklamada da, "Bugün bu acı haberi basından öğrendiğimiz anda bir araştırma yaptık. Türk kökenli Kıbrıslı, İngiliz ordusunda görevli olan Cengiz'in malum olay nedeniyle öldürüldüğünü duyduk ve hemen buraya gelip aileye başsağlığı dilemek istedik. Kapıyı bize Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir bey açtı. Mehmet Bey içeride Milli Savunma Bakanlığı'ndan biriyle basın açıklaması için çalıştığını söyledi. Biraz bekleyin dediler, biz de biraz mutfakta oturduk, mutfakta bizi rahmetlinin
teyzesi karşıladı. Kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi söyledik. Ama bu arada biz otururken içeriden duyduğumuz kadarıyla Mehmet Bey çok kötü durumda, haliyle tabii ki kolay değil. Ağlamaklı sesle içerde bir şeyler konuşuyorlardı. Sonra teyzesi 'Mehmet çok kötü durumda, siz de girerseniz daha da kötü olacak' dedi. Dolayısıyla biz de kartımızı bıraktık ve ayrıldık. Bugün bizim de İngiliz gazetelerinden okuduğumuz kadarıyla Cengiz'in Tottenhamm futbol takımında denemelere çıktığını biliyoruz. Demek ki sporla da ilgili bir gencimizdi, Allah rahmet eylesin diyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam