"Türk Askerine yönelik kasıtlı bir eylem yok"

SÜLAYMANİYE (İHA) - Irak'ın Süleymaniye Emniyet Müdürü Seyfeddin Ali Ahmed, Kuzey Irak'taki mahalli güçlerin Türk askerlerine yönelik eyleminin kasıtlı olmadığını ifade etti.

Bunun sıradan bir hadise olduğunu belirten Ahmed, "Önemli yerlerde, özellikle de bölgenin en büyük alış veriş yeri olan Altun Çarşısı ve devlet dairelerinin olduğu El Sittin Caddesi'nde yavaş hareket eden bir aracın kontrol edilmek üzere devriye görevindeki polis tarafından durdurulduğunu" söyledi.

Kontrol sırasında araçta susturuculu silahlar bulunduğunu söyleyen Ahmed, polisin araçtaki şahısların, sivil giyimli Türk askerler olduğunu anlamasının ardından yola devam etmesine müsaade ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye hükümetinin konuya ilişkin çok erken açıklama yaptığını belirten Ahmed, "Biz Türkiye hükümetinden bu olayı araştırması için bir heyet veya iki taraflı bir komisyon kurmasını istiyoruz" dedi.

Türk askerinin bölgedeki varlığından rahatsız olmadıklarını ifade eden Ahmed, "Biz Türkler'i seviyoruz. Türkler'le ilişkilerimiz eskiye dayanıyor. Siyasi, ekonomik ve ticari açıdan Türkler'le bir sorunumuz yok. Komşumuz Türkiye ile herhangi bir gerginlik içine de girmek istemeyiz. Türkiye'den Kuzey Irak'a her türlü yardım etmesini istiyoruz" diye konuştu.