Türk askerleri Kabil'de

KABİL (İHA) - Afganistan'da görev alacak olan Türk askerlerinin ülkeye sevkıyatı devam ediyor. Önceki gün yola çıkan Türk askerleri, hava muhalefeti nedeniyle Pakistan'dan Kabil'e bugün ulaştı. Asker sevkıyatının 16 Şubat'a kadar tamamlanması bekleniyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de görev yapan çok uluslu ISAF'ın komutasını devralacak olan Türkiye, Kabil'e asker ve mühimmat takviyesi yapmaya başladı.

İstanbul'da NATO'ya tahsisli Üçüncü Kolordu Komutanlığı tarafından yürütülecek olan ISAF (Uluslararası Güvenlik ve Yardım Kuvveti) komutanlığını 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı yönetecek.

Reklam
Reklam

Daha önce ISAF 2'yi yöneten Türkiye, yeni dönem için 16 Şubat'a kadar personel ve askeri teçhizat takviyesini tamamlayacak. İstanbul'dan önceki gün yola çıkan askeri personel dün hava muhalefeti nedeniyle önce Bagram'a oradan da Pakistan'a geçmişti.

Askerlerin ve teçhizatın bulunduğu nakliye uçakları sabah saatlerinde Afganistan'ın başkenti Kabil'e ulaştı. Türkiye ISAF dışında Kabil Çok Uluslu Tugayı'nın da komutanlığını yürütecek.

Türkiye'nin Kabil'de toplam bin 600 askeri personelinin görev alacağı öğrenildi. Ankara'daki Birinci Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Reha Taşkesen, ISAF Komutan Yardımcısı, 28. Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ümit Dündar da Kabil'deki çokuluslu tugayın komutanı olarak görev yapacak.

İstanbul'dan gönderilen 3. Kolordu, ISAF Komutanlığı'nı Avrupa Ordular Komutanlığı'ndan (EUROCORPS) 11 Şubat'ta devralacak. Türkiye Kabil Çokuluslu Tugay Komutanlığı'nı ise 27 Şubat'ta devralacak. Türkiye dışında, Almanya, Fransa ve Norveç de, ISAF'a birer tabur askerle destek verecek.

Reklam
Reklam