'Türk astronotum' dedi, Japonya karıştı

2003 yılından beri Japonya'nın Tokyo Üniversitesi'nde görevli olan Serkan Anılır'ın intihal yaptığını kabul ettiği bildiriliyor.

TOKYO (İHA) - Japonya'nın Tokyo Üniversitesi'ndeki mühendislik fakültesinde asistan profesörlük yapan Karadenizli Serkan Anılır isimli öğrencinin, yazdığı raporda ve yazılarında intihal yaptığı gerekçesiyle doktorasının iptali düşünülüyor.

2003 yılından beri Japonya'nın Tokyo Üniversitesi'nde görevli olan Serkan Anılır'ın intihal yaptığını kabul ettiği bildiriliyor. İnternette blogları ve videoları bulunan Anılır, kendisini Türkiye'nin ilk Türk astronot adayı olarak tanıtıp Japonya ve Türkiye genelinde kitap yazmış ve konferanslara katılmıştı. Dünyanın en iyi 10 üniversitesinden biri olan Tokyo Üniversitesi Başkan Yardımcısı Shinichi Sato, olay hakkında yaptığı açıklamada, "Bizim üniversitemizde böyle bir intihal olayının ortaya çıkması hayli üzücü. Bir daha böyle bir sorunun olmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Serkan Anılır, bundan iki sene önce de Japonya'da bir gazeteye verdiği demeçte NASA`da çalışan ilk Türk astronot olduğunu söylemiş, olayın doğru olmadığının ortaya çıkması üzerine Japon gazetesi özür haberi yapmak zorunda kalmıştı.